Categories
Corlicisime

Pierdut cap. Găsitorului recompensă.

 Asta mi-am zis eu când mi-am pierdut capul  portofelul, la sfârșitul anului 2 de facultate. De fapt, mi l-a furat un fel de Houdini din gentuța bine închisă. Noroc că nu mai aveam bani pe acolo, iar biletul de tren era bine băgat în troller. Mă duceam la gară, cu un rucsac milităresc, un ghiozdan și o geantă de plajă, pline ochi, afară de sarsanaua menționată anterior. Nu mă întrebați cum le-am dus, că nu știu.

Faza este că m-am trezit la gară că vreau nu știu ce din portofel și nu mai era nimic în gentuță. M-am tras deoparte, am verificat la peron toate ungherele în genți. Biletul, carnetul de student, legitimația și cupoanele erau la datorie și la îndemână. Doamne ajută că m-a dus capul să le bag în altă parte. Portofelul în schimb făcuse picioare.

M-am trezit în anul 3 de facultate, prin februarie, la vreo 14 după amiaza, că mă sună nașul fratelui meu. Trebuie să vă spun că a mea rudă de gradul 1 are bunul obicei de a scrie numere de telefon pe unde apucă. În acel an, a băgat mâna la mine în portofel, a scos o carte de vizită, a notat numărul lui nașă-su, după care mi-a băgat cartea de vizită la loc, să nu observ.

Și sună nănașu: „Vaaai de mine!!! Zăpăcitoooo! Pierduși portofelul! Că mă sună cineva că îl găsi!”

În capul meu, ce a fost?

„Vai de mineee! Proastă sunt! Al doilea portofel în jumate de an!!! Alte carduri, alt buletin!!!”

Când am verificat geanta și am găsit portofelul, mi-am dat seama ce se întâmplase: un puști de vreo 16 ani găsise primul portofel, scotocise, și găsise cartea de vizită pe spatele căreia scria Nashu. S-a gândit că e cineva apropiat și a sunat.

Dacă aș fi avut o jucărie ca cele de la BringMeBack, ar fi fost mai simplu. Dar la vremea aia nici nu știam că există. Îți pui cod pe bunuri, iar cine le găsește dă de tine foarte simplu. Nu se mai complică să se ducă la poliție, să dea declarații, și alte astea.

Dacă mi-aș achiziționa un set de genul, l-aș folosi la buletin. Am pierdul buletinul de 3 ori în 2 ani. S-au săturat funcționarele la Motru să îmi facă poză! O să își facă album cu mine dacă mă mai duc!

Și încă ceva. Să vă dau două sfaturi în caz că pierdeți portofelul:

Mergeți la bănci să blocați cardurile, nu dați telefon. Eu am telefonat la 3 bănci, și după ore pierdute la telefon, mergând la bancă să refac totul, am aflat că de fapt nu fuseseră blocate.

În caz de buletin, mergeți cât de curând să refaceți. Dacă sunteți cu facultatea în alt oraș, mergeți acasă. Nu de alta, dar la poliție este posibil să vă dea cu Flit.

Acestea fiind spuse, eu sper să nu pierdeți nimic, niciodată. Nu e prea plăcut!

Să ne găsim sănătoși!

Leave a Reply

Your email address will not be published.