Categories
Corlicisime

Eu și medicina naturistă

De când mă știu, am trăit cu reviste de medicină naturistă în casă. Le cumpăra mama cât de des putea: Asul verde, Medicina Naturistă, seria Practic.

Copil curios din fire și interesat cam de tot ce ținea de util de prin colecțiile mamei, am citit tot ce am prins în mână. Am și acum zeci de cutii de ceaiuri în bucătărie. Nu mă dau în vânt după ele, dar prind bine în caz de boală. Adesea, le prefer în locul medicamentelor. Organismul meu se obișnuiește repede cu pastile, și, după câteva „ture” de tratament cu un produs anume, devin imună la el. Lucru care nu se întâmplă când utilizez plante medicinale.

Cu ceaiuri, scap de dureri ușoare, de răceli, sau de alergii ușoare. Ba chiar, în facultate, am ajutat o colegă să scape de alergie până în ziua în care era programată la medic. Mușetețelul și gălbenelele ajută. Au efecte calmante și dezinfectante, atât intern cât și extern. Foarte bune.

Mai știu de ceaiul verde că are efect antioxidant, și face minuni pentru cearcăne și ochi umflați. Trebuie să folosiți două pliculețe, după ce ați făcut ceai. Le țineți câteva minute la frigider, iar apoi le puneți pe ochi. Le țineți 10, 15 minute, și gata!

Fructele Goji de exemplu, întărește părul, pielea și unghiile. De asemenea, ajută memoria, ajută la arderea grăsimilor, și, foarte important pentru mine, crește imunitatea.

Dintre cele enumerate, numai pe ultimul aș putea să îl cresc în casă din ce am citit. Astă vară am avut plante aromatice î ghivece. Un arbust mă gândesc că este mai ușor de întreținut. Ce-i drept, plantele mele cam au tendința să moară de când sunt la București, dar acum nu mai stau la cămin. O fi mai ușor. Plus că ar arăta foarte bine de îndată ce crește cât de cât. Odată ajuns la maturitate, nu ar mai trebui decât să mă prind cum să îl folosesc cât mai bine în folosul sănătății mele și a celor din casă.

Da….anul ăsta am să cresc o plantă de apartament, cu întrbuințări medicinale pe deasupra! Asta o să fac!

P.s. Daniel, știu că și Aloe Vera este foarte bună…

2 replies on “Eu și medicina naturistă”

Nu știam că cele mai multe dintre ceaiuri te ajută să scapi de medic, dar știu că pe mine sigur mă ajută să scap de răceli iarna.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *