Categories
Corlicisime

Telefonul copilului

Iată că încep anul cu o campanie. Telefonul copilului este pe multe afișe de la metrou în ziua de azi. Sau poate călătoresc eu mult cu metroul, și mi-a atras atenția. Telefonul copilului este, desigur, un număr la care copiii pot apela atunci când au nevoie de ajutor.

Numărul de telefon este 166 111. Telefonul se pare că este cel mai accesibil copiilor aflați în dificultate. Apelurile sunt gratuite, în Romtelecom și Cosmote. Ar trebui să fie gratuit în toate rețelele mă gândesc, dar uite că nu se poate.

Din fericire, la acest număr pot suna și persoane care observă că un copil este în pericol. Eu nu cred că un micuț, victimă a violenței domestice, va suna, decât dacă cineva iubit de el este în pericol. Eu cred că i-ar fi frică să nu fie bătut dacă se află ce a făcut. Sunt foarte puține femei care au puterea de a ieși de sub incidența violenței domestice. Copiii nu au atâta independență. Pe de altă parte, cei mici ne surprind mereu prin maturitate și înțelepciune. Sunt destui care au arătat că uneori, anii puțini pot fi compensați de o minte limpede.

Iată cum puteți ajuta cauza.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *