Categories
Cartea de vineri

Vrei o carte?

Mormântul lui Zeus este o carte pe care eu am terminat-o de citit înainte de sărbători. Face parte din colecția Suspans, a editurii Nemira. Detalii aici.

Și, cum nu se înghesuie nimeni dintre cunoscuți să o ia de la mine, o să meargă la voi, cititorii mei. Este vorba despre Laetitia Talbot, tânăra arheolog ce merge în Heraklion, la familia Russel, pentru a-și practica meseria.

Acolo descoperă o familie modernă, cu un bărbat a cărui soție, Phoebe, avea vârsta fiului. Tot în aceeași casă, îl regăsește pe William Gunning, bărbatul care îi zdrobise inima. Acesta o avertizează de intrigile și misterele ce se ascundeau după aparența sfidătoare a familiei.

Avertizările lui William se dovedesc cât de poate de fondate când Phoebe este găsită în camera sa, spânzurată, iar medicul acesteia, care căpătase încredere în Letty, este convins că nu fusese vorba despre sinucidere.

Biletul de adio lăsat de răposata soție, faptul că aceasta era însărcinată și suspiciunea de crimă ce plana asupra tuturor, o plimbă pe Letty, alături de William, printre secretele familiei Russel și săpături arheologice, spre tovărășia lui Aristidis, un personaj pe cât de simplu, pe atât de enigmatic.

Vreau să o dau mai departe pentru că nu sunt adepta bibliotecilor mari și de formă. Păstrez numai cărțile primite sau cumpărate de ai mei. Și mai bine o fac cadou decât să o împrumut de tot. Pe scurt, vreau să o dau și nu am cui!

Dacă vreți cartea, îmi recomandați jos ceva ce credeți voi că mi-ar face plăcere să citesc. Voi citi părerile voastre, iar sugestia care mă pune pe gânduri primește „Mormântul lui Zeus”. Miercurea viitoare. Sau, dacă nu am timp, joi, în cel mai rău caz.

Amu` dragii babei, sper să o vreți voi!

13 replies on “Vrei o carte?”

Alan H. Cohen – Iubirea ca o teapa [ Alan H. Cohen îţi dezvăluie cu umor de ce dai greş în amor. Îşi dă sfaturi practice despre cum poţi afla cine este omul potrivit pentru tine. Îţi povesteşte din experienţele altora. Îţi arată că e bine să te schimbi pentru ca viaţa ta să se schimbe. ]

Am descoperit recent blogul tău şi nu mi-am dat încă seama ce vârstă ai pentru aţi face recomadări de carte, dar pot numi două cărţi care ar trebui citite indiferent de vârstă: “Sacru şi profan” de Mircea Eliade şi “Credinţe şi idei proto-filozofice în principalele religii politeiste precreştine” de Nicolae Morar.

În ciuda titlurilor, vă asigur că nu sunt nişte cărţi anti-creştine sau care să militeze pentru o anumită religie şi nici nu au un limbaj complicat fiind accesibil chiar şi unor liceeni.

Dacă vrei ceva “mai complicat”, îţi recomand “Amurgul gândurilor” sau “Schimbarea la faţă a României”.

Luciana, eu iti recomand trei dintre cartile pe care le-am citit anul trecut:
-Eseu despre orbire, de Jose Saramago
-Casa somnului, de Jonathan Coe
-Foc in pavilionul de ceai, de Ellis Avery
Din tot ce am citit anul trecut, cred ca acestea mi-au placut cel mai mult, in afara de Steaua şi biciul- de Frank Herbert.

”Cât de plină ți-e găleata?”(Tom Rath&Donald O. Clifton) – Dacă sistemul educațional ar permite în școli un opțional despre viața și implicațiile ei, aș recomanda acest volum. Strategii pozitive care degajă o forță imensă. Psihologia a studiat până la acest volum ce este greșit în viața oamenilor, în schimb, unul dintre cei doi autori a început să-și pună întrebarea dacă nu cumva ar fi mai util să studieze ceea ce este pozitiv în comportamentul
oamenilor.
https://creativitatelafeminin.wordpress.com/2012/12/09/teoria-canii-si-a-galetii/
”Străini care ne schimbă viața…puterea oamenilor care nu par să conteze…dar contează” – Străinii din viața noastră își pun amprenta zilnic, că vrem sau nu, dar asta are o influență pe care o percepem …voit sau nu! Să nu uităm: străinii semnificativi din viața noastră!…
https://creativitatelafeminin.wordpress.com/2012/10/30/straini-care-ne-schimba-viata-o-carte-altfel/
O zi minunată, Luciana!

Leave a Reply

Your email address will not be published.