Categories
Corlicisime

Jurnal de nefumător – ep 2

Episodul 2 se adresează de fapt zilei de ieri. Am fost foarte ocupată, mai ales în a doua parte a zilei. Sunt mega-obosită, dar vreau să scriu asta, ca să îmi contabilizez evoluția. Nu neapărat numărul de țigări, cât dependența. Vreau să am o evidență a senzațiilor, ca să mă controlez mai bine, să zic așa. Să mă evaluez, dacă vreți.

Am dus dorul țigării de dimineață, dar nu am mai simțit că îmi ard plămânii, ca alaltăieri. Pe la amiază am fost agitată, și simțeam lipsa calmării ușoare a țigărilor, dar a trebuit să mă liniștesc singură. Știu vreo doi foști fumători care erau  agitați la început când s-au lăsat, așa că mă gândesc că oi păți la fel.

Am fumat puțin spre seară, două țigări, dar mai mult ca să am ocazia să stau de vorbă cu persoane pe care abia acum le cunosc. Încep să cred că renunțatul meu se va rezuma la o țigară, două, pe zi, fumate din aceleași motive ca cele de ieri.

Dar nu e panică! Ușor, ușor, o să mă dezvăț. Sau o să renunț câteva luni, cât să pun câteva kilograme. Așa, de iarnă. Am 48 de kg, în condițiile în care tocmai au trecut sărbătorile, și doar ce m-am burdușit cu mâncare. Țigările îmi taie pofta de mâncare, și îmi lipsesc organismul de ceva energie de care am nevoie iarna.

Până mă las de tot, +2 la Cutia Milei.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *