Categories
Corlicisime

La munte? Vara!

Nu am fost niciodată iarna la munte. Nu știu să schiez, iar ultima oară când am patinat, și singura, aproape că mi-am dislocat câteva vertebre tot căzând în fund. Nu știu și nu vreau să mă interesez de mers la munte iarna. Cu sania? Știți ce fain merge punga pe zăpadă în parcurile din București? Unsă! Dar vă trebuie pungă de Kaufland sau Billa, de aia mare și rezistentă.

Mă duc vara la munte pentru răcoare, pentru priveliște și pentru bronz sănătos. Eu una, dacă aș merge la mare în plină vară, m-aș face așa neagră că nici mama nu ar mai ști cine sunt. Și în vreo lună aș rămâne cafenie. La munte în schimb, mă auresc ușor, sigur, și nuanța rezistă mai mult timp. Sună a reclamă la vopsea de păr, nu?

Dincolo de bronz, un factor superficial, este priveliștea. Nu este nimic mai frumos decât să mă plimb vara la munte, îmbrăcată bine, să nu îmi fie frig, și să respir aer curat, să admir natura. Că uneori imaginea e perturbată de câte o claie de gunoi e partea a doua.

Și mai sunt, apoi, obiectivele turistice. Dacă locuiești în Motru și nu ai văzut Herculane de 2, 3 ori, nu ai ieșit din casă decât până la magazinul din colț. Motrenii știu Herculanele ca în palmă. 70% din ei măcar. Restul 30% ca mine, l-au căzut acum 5, 6 ani ultima dată, și nu te duc chiar peste tot cu ochii închiși, dar dacă îi lași în centru știu să te ducă la 2, 3 hoteluri măcar. O priveliște unică acolo!

De Sibiu nu mai zic! Aveți ce vizita și acolo! Muzee, expoziții, magazine faine, cluburi super.

Eu de-acum Sighișoara vreau să o văd. Și Brașovul. Probabil o să caut niște hoteluri din Poiana Brasov la vară, și o să mă interesez de mijloace de transport de la una la alta, că nu este așa mare distanță de bătut. Voi ați văzut Sighișoara? Este că-i superbă?

 

2 replies on “La munte? Vara!”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *