Categories
Corlicisime

MP3 de la Cristian – it`s that simple!

Cum mă plimbam eu pe net în urmă cu o săptămână și ceva, arunc un ochi și pe blogul lui Cristian Florea. Pentru mine, Cristian este bloggerul de 19 ani (cred) cu preocupari ceva mai serioase și mai productive decât 80% din generația lui. Și avea în ziua aia un concurs. Câștigase un MP3, dar nu avea nevoie de el. Nu participase la un concurs practic, ci ajutase un blogger la nevoie. Așa că s-a hotărât să dea mai departe. Și a întrebat „Deci cum crezi tu că ar arăta viaţa fără muzică?”

Mă uit eu la comentariile de pe acolo, descopăr lume sensibilă, mă gândesc că nu am șanse. Și totuși, mă gâdila să răspund. Și am răspuns. Și se pare că ori e de acord cu mine, ori i-am deschis o altă perspectivă, ori pur și simplu a apreciat inventivitatea.

Faza e că acum nu mai ascult muzică la telefonul meu, care moare după o oră de radio, ci la MP3.  Și tare-s mândră!

Viața mea fără muzică ar fi viața mea fără amintiri. Fiecare amintire importantă are o coloană sonoră pentru mine. Baladă pentru o minune de la Vunk îmi amintește de prima dragoste, Hold me Now a lui Johnny Logan îmi aminteșe de cum era să mă aleg cu o corigență, Donde a trupei Mandinga de cum încercam să mă calmez la bac, iar No me Ames, a lui Marc Antony și a lui Jennifer Lopez de nunta la care am învățat să dansez ca oamenii normali. Iar astea sunt doar câteva exemple.
Muzica ne ajută să ne amintim mai ușor câ de frumoasă este viața noastră, fără să ne dăm seama. Dacă nu aș auzi piesele de mai sus uneori, la radio, nu mi-aș aminti de momene grele, dar frumoase trăite de mine, și de cum am depășit anumite greutăți. Și ar fi trist și demn de milă să uit așa ceva.

 

3 replies on “MP3 de la Cristian – it`s that simple!”

Leave a Reply

Your email address will not be published.