Categories
Corlicisime

Social Media la școală

Da, cred și eu că Social Media ar trebui învățată în școli. Și, de la o anumită vârstă, tinerii ar trebui să fie educați și cu privire la piața muncii.

De ce Social Media? Chinezu a venit cu ideea. Numai că eu am alte argumente, chiar dacă tot pe acolo se află.

Ne place sau nu, internetul este prezent în viața noastră. Copiii au cont de Facebook dinainte de a se naște, și știu să se logheze pe el înainte să cunoască perfect alfabetul. Nu este neapărat ceva ce ar trebui criticat. Nici pe vremea mea nu era așa, și eu am avut TV de la 6, 7 ani și PC de pe la 16. Dar generația din urmă se naște jucând Angry Birds pe tabletă și cu MP3-ul pornit.

Toți avem conturi de YM, Facebook (again) Twitter și câte și mai câte. Dacă Social Media ar fi învățată odată cu apăsatul butonului Like, am ști și cum să folosim mediile astea de comunicare mai eficient. Nu credeți?

În plus, gândiți-vă așa: pe net sunt tot felul de ciudăței, iar în online trebuie să avem grijă ce și cu cine împărtășim. Dacă ar exista astfel de cursuri, am ști cum să existăm în online fără să fim vulnerabili. Am învăța cât poate fi expus și cât nu, cum să ne afișăm fără să devenim posibile ținte pentru dubioși.

Și aici o susțin pe Sabina, care crede că nu trebuie să ne ascundem după usere aiurea. Unul din cititorii ei spunea, și citez:

De ce mi-as da datele unui site strain de genul Facebook? Sa faca ce, cu datele mele? Care mai e diferenta fata de viata reala daca si pe internet trebuie sa-ti asumi identitatea? Sa-ti spioneze activitatea? Daca tot spioneaza macar sa nu poata sa faca legatura cu persoana reala din spatele username-ului. Prefer de o mie de ori sa fiu anonim decat sa le dau mura in gura date despre mine. La o adica sa faca cine stie ce smecherii…”  

Dacă am învăța de pe băncile școlii care e faza cu rețelele de socializare, nu credeți că ne-ar învăța ăia acolo și cum să ne ferim de spionaj de ăsta. Omul, în felul lui, are dreptate. Suntem naivi în online, și nu știm să citim termenii și condițiile cu ochii cât cepele. Nu știm cum putem afla dacă suntem victimele unui abuz de acest gen. Nu știm ce să facem dacă se întâmplă asta.

Înțelegeți unde bat?

De ce ideea cu piața muncii? Vă zic mâine!

2 replies on “Social Media la școală”

Sa învatăm încă din liceu despre Social Media? Poate în 50 de ani. La sistemul care e acum în învațământ, să mai avem pretenții la un domeniu gen Socia Media ar fi precum una din cele trei dorințe oferite de duhul din lampă.
Cu toate acestea, un curs extrașcolar posibil să fie de folos.

Leave a Reply

Your email address will not be published.