Categories
Corlicisime

RATB-ind prin viață

Eram ieri, târziu, în stația de tramvai, înghețam ca cele mai urâte coșmaruri ale mele, când, deodată, mi-am dat seama: viața este ca o călătorie cu RATB-ul.

Cel mai avantajos este să fii prevăzător și să ai abonament, ca să nu fii prins cu japca în primul rând, și, în al doilea, ca să nu cheltui mai mult pe călătorii separate. Înțelegeți unde bat? Uneori este mai bine să faci un efort susținut, fizic sau material, ca să te pui în siguranță, decât să faci pași mici și greoi ulterior, chiar dacă, pe termen scurt, ieși mai ieftin.

Apoi, un abonament nu îți va garanta niciodată o viață mai simplă în mijlocul de transport în comun. Nu te va feri de bătrâneii cu miros de naftalină, treziți cu draci de dimineață, și chitiți să critice toți tinerii care le ies în cale. Nu te va feri de ger, de aglomerație, de duhoarea transpirației în miez de vară.

Uneori, dacă ai noroc, vei sta jos, frumos, cât ai de mers, va fi cald, bine. Alteori vei prefera să fi fost o sardină în conservă.

Uneori vei avea de mers cu un autobuz nou, alteori cu un tramvai care scârțâie așa de tare, că te miri că se ține pe roți.

Uneori vei lua un singur mijloc de transport până la destinație, alteori vei avea de schimbat câteva.

Și uneori, vei avea de ales dintre cele două de mai sus. Și-atunci să vezi: ce faci?

Oare să iei un tramvai două stații, pe următorul încă 3, și apoi autobuzul? Sau să stai, în frig sau ploi, după troleul care te duce direct la destinație?

Oare vei avea mereu timp și nervi să stai după troleu? Sau vei lua acea conservă de tramvai, ca să avansezi totuși?

Decizia este grea, și este condiționată de multe. Dar totuși, voi ce faceți în situațiile astea?

Eu, una, sunt omul care face drumul pe bucăți, la nevoie. Dacă nu văd troleul venind din spate, urc în orice mi se oprește sub nas, dacă mă duce mai aproape de destinație. Pot să am timp, și să știu că în 5 minute fix, vine legătura directă. Nu am răbdare, nene! Am doar vara, când stau după orice e nevoie, merg pe jos dacă trebuie…dar așa, nu mulțumesc, orice, numai să mă duc măcar 5 metri mai încolo!

3 replies on “RATB-ind prin viață”

Foarte bun articolul ! Echipa de la magazinul online te sustine si iti va sustine blog-ul intotdeauna ! Iti multumim !

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *