Categories
Corlicisime

Dragonul şi cutia

Provocarea Spring Super Blog continuă…cu un articol despre cadouri.

Şi, ca să nu se simtă lumea discriminată, căci este luna femeilor şi majoritatea articolelor au parfum de….femeie, eu am să prezint un cadou pe care l-aş face unui bărbat.

Aş face cadoul acesta omului care mi-a readus copilăria în anii facultăţii. Unui om cu care nu mai ţin legătura ca odinioară, dar la care încă ţin, în felul meu. Băiatul mi-a împrumutat seria Harry Potter într-o perioadă în care nu mai citisem cărţi inocente de aşa mult timp, că nu ştiam cât trecuse.

Aceluiaşi om care m-a făcut curioasă în legătură cu Supernatural.

Este ciudat să alegi un cadou pentru un prieten vechi, pe care nu l-ai văzut decât o singură dată în viaţă. Este greu să te asiguri că o să îi placă. Pentru a te asigura că o să îi placă, trebuie să ţii cont, cred eu, de ceea ce vă leagă. Şi să înţelegi că probabil nu va prinde subtilitatea cadoului, şi îl va aprecia numai aşa, că e de la tine.

Iar eu aş alege pentru acest bărbat, un inel sau  o cutie pentru ceasuri. Mi se par elegante nevoie mare ambele idei. Inelul este foarte masculin, şi îmi aduce aminte, nu ştiu de ce, de Jensen Ackles. Nu este preferatul lui din serial, este preferatul meu. Dar ideea unui cadou este, zic eu, contopirea între două personaliăţi. Inelul este robust, într-o culoare serioasă fără a fi sobră.

Cât despre cutie…ceasurile sunt, se pare, o veche pasiune a tovarăşului meu. Musai să fie vechi, la rândul lor. Clasice, de colecţie…prindeţi ideea! La priceperea mea în materie, clar aş da chix încercând să cumpăr unul. Cutiile în schimb, se întâmplă să fie specialitatea mea. De plastic, de lemn, sau împletite, nu am cum să dau greş. Iar cea aleasă de mine este o cutie de nota 10!

Păcat că dragul meu prieten are de aşteptat până în octombrie să vadă ce va primi!

Articol scris pentru Spring SuperBlog 2013.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *