Categories
Corlicisime

Today my internet connection went down

De fapt, nu azi, sâmbăta trecută. Şi am stat fără net până miercuri. Ştiţi ce înseamnă asta pentru un blogger? Panică, panică, panică!!! Aşa că dă-i şi sună la RDS, înjură conexiuni, panichează-te şi mai tare la aflarea veştii că nu e de la ei. Nu ştiu alţii cât se pricep, dar eu, când aflu că ceva e din PC, mă panichez. Grav. Dacă trebuie înlocuită o componentă pe acolo, e şi mai rău. Nici măcar nu fac deosebirea între placi de baza şi…orice altceva. Iar poveştile mele cu oameni care fac reparaţii, nu sunt prea fericite. Ultima dată când am dus un laptop la reparat, am aflat că nu se mai poate salva. Aşa a trecut în nefiinţă scumpul meu Watson. Asta probabil pentru că sunt unul din copiii care au avut computer târziu. La vreo 20 de ani. Şi abia mă obişnusem cu formula ecran+unitate+whatever, când au apărut laptopurile.

Revenind…este îngrozitor de trist cât de greu te descurci în ziua de azi fără internet, de îndată ce te-ai obişnuit cu el. Să nu poţi verifica mail-ul zi de zi…să nu poţi posta pe blog oricând vrei…să nu poţi da de prieteni pe reţelele de socializare în momentele în care nu îi poţi suna…să nu te bucuri de serialele tale preferate online sau de emisiunile pe care le-ai ratat…sunt foarte multe lucruri de care ne legăm prin internet, şi de care ne ataşăm, fără să ne dăm măcar seama. Dacă fără TV putem trăi mult şi bine, PC-ul a devenit prieten de nădejde.

Este incredibil! În urmă cu vreo lună, am rămas fără telefon câteva zile…şi mă gândeam la cât de ataşată am devenit de toate astea…nu neapărat de internetul în sine, ci de nevoia de a afla atât de des ce fac ceilalţi, dacă sunt bine sau nu, măcat văzând că sunt online pe cine ştie unde.

Iar săptămâna trecută, fără internet, m-am panicat pur şi simplu! Nu puteam scrie pe blog, nu puteam verifica mail-ul, nu mai ştiam nimic de mama, care este în Spania, şi cu care tot vorbeam pe mess. Parcă aş fi pierdut unul din simţuri, atât de neajutorată mă simţeam!

Cred că sunt dependentă…

One reply on “Today my internet connection went down”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *