Categories
Corlicisime

Urăsc şcoala

Da, este vorba de exerciţiul de care vorbeam în urmă cu vreo săptămână. Am primit tema, după cum vedeţi. Aşa că….

Este o zi frumoasă de toamnă. Afară, frunzele arămii cad tot mai des. Eu tocmai am venit de la şcoală.

Îmi place mult acolo. Nu mă înţeleg cu toţi, dar sunt prietenă bună cu colegul de bancă şi cu colega din spatele meu.

Zilele în care nu îmi place la şcoală sunt cele în care avem sport. Niciodată nu facem sport. Azi, spre exemplu, am stat în clasă şi am făcut mate cu doamna învăţătoare. Nu îmi place matematica de când eram mică, la grădiniţă, şi mama mă învăţa acasă alfabetul. Nu mă pricep la matematică. Nu îmi place să fac calcule.

Ştiu că nu este frumos să vorbesc aşa despre şcoală de faţă cu toată lumea, dar ştiu că am dreptate! De ce nu facem română în loc de sport? Sau desen? Sau lucru manual? Sau ştiinţe?

Nu păcălesc pe nimeni, nu? Adevărul este că îmi plăcea şcoala, chiar dacă uram orele de mate.

Ştiu că nu păcălesc pe nimeni cu tentativa de mai sus, aşa că aştept încă un subiect de la voi.

Sau daţi-mi cuvinte pentru următorul, vă rog:

2. Scrie un text cu anumite cuvinte date

De regulă, era vorba de un text scurt, de maxim jumătate de pagină, care să cuprindă o serie de cuvinte din domenii diferite.

Regula era să nu folosesc alte substantive decât cele date, sau alte adjective decât cele date, după caz. Textul trebuia să fie coerent, relevant și util oricui l-ar citi.

Un alt mod în care se poate face acest exercițiu este să se dea 3 fraze: una de introducere, una de cuprins și una de încheiere, și să se impună scrierea unui text cu aceste fraze plasate astfel. Din nou, frazele pot fi din domenii foarte diferite, și trebuie găsită o legătură între ele, folosind doar câte un singur paragraf scurt.

Era destul de greu ținând cont că termenii dați acopereau atât de multe domenii, de la îmbrăcăminte până la legume și tehnologie.

E util pentru că ajută la crearea de reclame pentru produse sau servicii dificil de vândut și de explicat, și stimulează crearea unor legături dificil de intermediat.

Sursa exercitiu

Leave a Reply

Your email address will not be published.