Categories
Corlicisime

Sabina şi bentiţa

Pentru cei care nu ştiu, Sabina este o adolescentă care a mers la şcoală cu o bentiţă tricoloră pe căpşor, primind în schimb ameninţări cu moartea.

Am citit de ea la Emil şi am auzit apoi povestea toată la radio. Fata a avut “tupeul” să meargă la şcoală cu bentiţa aia tocmai de nu ştiu de zi importantă pentru unguri, ca naţiune. Asta în condiţiile în care, de 1 decembrie, afurisiţii de colegi care au pornit războiul veniseră la şcoală cu harta tării lor şi se dăduseră mari anti-români.

Apoi mă băieţi, ăştia cu ameninţările, ce vă apucă fraţii mei??? Voi vă daţi seama că din cauza  gunoaielor  ca voi, sunt înjuraţi ungurii la fiecare pas??? Din cauza ăstora ca voi, oamenii cinstiţi, muncitori, care trăiesc în România fără să latre că sunt mari şi tari, sunt judecaţi! Le lipiţi o etichetă uriaşă pe frunte, de certăreţi, anti-români şi naiba mai ştie ce, când ei vor doar o viaţă liniştită.

Aşa cum ţiganii împuţiţi îi trag în jos pe cei care muncesc o viaţă, îşi deschid afaceri, sunt decenţi, deştepţi şi ar trebui să ne mândrim cu ei.

Ştiţi foarte bine cât de uşor se pune o etichetă în ţara asta. Chiar vreţi să fiţi voi ăia care o prind, cu un semn mare de tot, de numele unei întregi comunităţi???

În plus, ce mă deranjează şi mai tare, este atitudinea dirigintei, care ar fi pus-o pe fată să dea jos bentiţa, să nu instige.

Dragii mei, dar de curvele alea mici care merg la şcoală dezbrăcate şi machiate strident de ce nu se ia nimeni cu atâta foc? Şi ne mai mirăm că şcolile se duc în jos la viteza asta??? Mesajul unei femei întregi la minte, ar trebui să spună că poţi să vii la şcoală şi cu o găină ouătoare pe cap, dacă eşti decentă şi ai respect pentru cei din jur. Dar nu!!! Problema femeii, în momentul ăla, era că una din eleve poartă o bentiţă colorată. Şi mai zice lumea că tinerii din ziua de azi sunt problema.

Nu sunt naţionalistă dragii mei. Nu la modul ăsta. Pe mine, în situaţia dată, pe calcă pe nervi fix cele numite mai sus. Că o tânără a fost ameninţată cu moartea pentru o amărâtă de bentiţă în primul rând. Dacă ăia aveau minte, o lăsau dracului în pace cu bentiţa lor cu tot. Mesajul era transmis altfel: “Poţi să o porţi şi pe Regina Maria tricoloră dacă ai chef, suntem unguri, suntem mândri, accesoriile tale ne lasă indiferenţi!” Parcă sună altfel, deşi ideea transmisă ar fi cam aceeaşi.

De dirigintă nu mai zic nimic, că mă apuc să înjur.

Cât despre Sabina, mă doare în cot de maturitatea ei la 15 ani şi de unde o să ajungă cu încercarea de a riposta. Sper ca printre mesajele transmise de ea generaţiei din care face parte să se afle şi următorul:

Nu contează ce porţi, sau cum arăţi fizic! Important este ceea ce faci, ceea ce susţii. Cât ai decenţă şi nu răneşti pe nimeni, fizic sau psihic, ai dreptul să faci orice.

Leave a Reply

Your email address will not be published.