Categories
Mă inspiră

Costumul de baie ideal şi viaţa mea…salvată de unul

Vine vara bine-mi pare!!!

Este deja aproape aprilie, mâine poimâine este mai, şi vine vara în viteză. Îmi este dor să îmi fie cald, să beau ceai şi Cola cu gheaţă, să fac duşuri calde tot mai des.

Un mare plan al meu pentru vara asta este să merg mai des la ştrand. Sau piscină. Sau naiba ştie cum îi spun pe aici bucureştenii.  Iar pentru asta o să am nevoie de un costum de baie.

Acum, eu de la un costum de baie am anumite pretenţii. O să înţelegeţi la final de ce. Ca să porţi un costum de baie trebuie să ai încredere în el, să te simţi bine, să se asorteze cu personalitatea ta, să te evidenţieze. D-aia, există genuri de costume de baie pe care nu le înţeleg. Pentru ca un costum de baie să se asorteze cu mine, trebuie să fie minuscul, şi totuşi decent. Să arăt bine în el, fără să fiu dezbrăcată de tot. Mă voi folosi de câteva articole de acest tip de pe jolidon.ro să exemplific. Să spun ce îmi place şi ce nu, folosind probe de pe un sigur site, ca să nu avem vorbe după aia, că favorizez pe nush cine. Un site, mai multe costume de baie.

Eu mă bronzez foarte uşor. Pielea mea se închide la culoare după câteva ore de stat în soare, se arde greu. Partea frumoasă este că nu mă aleg niciodată cu dungi. Nuanţa cafenie ajunge puţin şi sub ce port, aşa că atunci când scot hainele nu râmân cu ele desenate pe mine. Mooootiv pentru care nu am să înţeleg NICIODATĂ de ce poartă lumea costule de baie uni.

Dacă aş purta eu un asemenea costum, nu vreau nici să am coşmaruri cu halul de desene cu care m-aş alege pe mine. Şi nu ar fi un lucru rău, dacă nu aş fi o fană a hainelor subţiri, vaporoase şi decupate pe timp de vară. Dar eu fiind eu….

În seria a doua de “nepurtabile” regăsim costumul de sportiv. Dacă aş purta treaba asta în lume, m-aş condamna la o vară fără maieuţe cu bretele. Tristă şi sufocantă vară aş avea…

Iar acum, costumul de vis. Pregătiţi-vă, că o să fie de citit! Întâi sutienul, şi apoi bikineii, ok? Sper ca cei de la Jolidon să înţeleagă că nu critic nimic, ci doar arăt ce îmi place şi ce nu.

– sutienul trebuie să aibă cupele triunghiulare sau normale şi mici, dar totuşi să acopere – din acelaşi motiv al bronzării turbo (spun aici că nu îmi plac acele cupe cocoţate după gât, dar nici cu sutien bandă nu îmi place, pentru că am totuşi sânii greuţi şi nu l-ar ţine)

Aşa NU Aşa DA

– chiloţelul trebuie să fie plin – mă simt în fundul gol cu tanga, nu ştiu de ce, nu vă uitaţi urât la mine – bikinei tăticu…la mine bikineii sunt ăia la jumătatea fundului, nici tanga nici “paraşuţi” ; dacă port paraşuti, nu se vor mula niciodată pe fundul meu cum trebuie – am fundul bombat, de formă ciudată, şi cum mă ud în chiloţei întregi “de tot” sau î boxeri, arăt ca un bebelac într-un scutec trist, dacă înţelegeţi unde bat; nu am găt poze să exemplific din păcate

– culoarea – roşu, portocaliu sau fuchsia, pe cât posibil, sau pur şi simplu pasteluri vesele – ideea este că nu îmi plac costumele de baie albe sau negre, pur şi simplu, ci imprimeurile florale, combinaţiile proaspete – când vezi o fată într-un costum de baie, trebuie să te gândeşti la cât de bine se asortează cu vara, nu cu poarta de la ştrand sau cu zidul de la clădirea alăturată

 

– accesoriile – LIPSĂ – pe bune, nu înţeleg de ce poartă fetele costume de baie cu catarame şi zdrangănele – costumul de baie se poartă singurel, fără aiureli atârnate

După cum vă daţi seama, ultimul costum de baie este preferatul meu de pe magazinul online ales.  În încheiere, vă povestesc de ce am atâtea pretenţii la alegerea acestui articol vestimentar şi cum mi-a salvat viaţa.

Tocmai terminasem clasa a 12a. Erau zilele bacului. Muncisem mult, şi ca să scap de emoţii, mama nu mă lăsa să stau în casă ziua. Mă trimitea afară, cu prietenele. Aşa că m-am dus eu frumos “la Motru-n vale”. Pentru necunoscători, este locul unde motrenii se bălăcesc la râu.

Pe vremea aia, mă chinuiam să învăţ să înot. Problema la faza asta este că mie nu îmi este frică de apă. DELOC!!!! Tocmai de aia este o problemă. În unele locuri pe râu, apa trecea de mine. Eu mă chinuiam să plutesc, mai la deal, mai la vale. Mi-a ieşit de vreo două ori, aşa că, exact în minutul în care s-a decis plecarea acasă, mintea mea de aventurier a zis să ies din râu pe la “apă mare”.

Aşa că m-am aventurat, am dat din mâini, bineînţeles că nu am plutit, am încercat să ating pământul cu tălpile şi nici asta nu am reuşit. În loc să mă panichez ca o fiinţă vie şi întreagă la minte, am continuat să încerc să înot. Simţeam cum de duce naibii oxigenul din mine, cum mă sufoc, dar eram extrem de calmă!!!

Şi, când să trec pe malul ălălalt, dar nu al râului, m-am simţit smuncită afară din apă. Prietenele mele ieşiră din râu, văzuseră că nu sunt pe mal, iar una din ele se întorsese după mine. Apa fiind mâloasă, nu mă văzuse din prima.

Norocul meu a fost costumul de baie, roşu-portocaliu, cu şireturi imense prinse după gât, care plutiseră până deasupra mea, fiind văzute de fată. Un banal costum de baie mi-a salvat viaţa în acea zi. Alături de prietena mea, care s-a aventurat după mine.

Probabil nu o să mă credeţi, dar experienţa respectivă nu m-a speriat. Atât de absentă e frica mea de apă. Era să mor în ziua aia, am fost scoasă la mal ca un câine ud, şi totuşi nu mi-ar fi frică să mă aventurez iar.

Şi da, cu ocazia asta sper să se prindă vreun super-blogger de faptul că vreaaaau să învăăăăăăţ să înooooot!!! De aia am scris proba astfel pentru Spring Super Blog 2013. Cine se bagă?

2 replies on “Costumul de baie ideal şi viaţa mea…salvată de unul”

In primul rand, ma bucur ca am descoperit o noua utilitate a costumului de baie: cea de life saver 🙂

Simt nevoia sa fac si cateva precizari:
– primul costum negru e pentru piscina. Si in general femeile isi cumpara costume intregi pentru a merge la piscina sau pentru a acoperi imperfectiunile corpului. Sa nu iti imaginezi ca cineva vrea sa se bronzeze asa 🙂
– al doilea, cel cu bustiera, e un costum de baie sport, asa cum spuneai si tu, pentru cei care merg la bazin des. Nu cred ca sunt persoane care le cumpara pentru a sta la plaja.
– la chilot exista varianta “bikini brazilian” care e undeva la mijloc intre tanga si cel clasic.

Leave a Reply

Your email address will not be published.