Categories
Corlicisime

Bine aţi venit în Kerkyra

Bună ziua dragii mei. Astăzi, după cum ştiţi, astăzi veţi afla mai multe despre excursia dumneavoastră în Corfu. Vă mulţumesc pentru că, la sugestia făcută de Agenţia de Turism Paralela 45, aţi ales firma noastră să vă fie ghid prin Corfu.

Din moment ce abia aţi ajuns şi este deja ora 19, nu ne vom începe aventura pe Insulă până mâine. În broşurile ce tocmai le-aţi primit veţi găsi câteva restaurante, cafenele, precum şi câteva cluburi, pentru doritori.

Obiectivele turistice le vom admira împreună, începând de mâine. Aveţi pe ultima pagină a broşurii un mic chestionar, cu trei itinerarii posibile, pe care le vom parcurge în funcţie de dorinţele majorităţii. Am să vă rog să îl completaţi, folosind aceste pixuri şi să mi le daţi la sfârşitul prezentării, pentru a organiza vizitele de mâine şi poimâine. Dacă este ceva de aţi vrea să vedeţi şi nu regăsiţi pe listă, scrieţi pur şi simplu numele respectivei locaţii şi promit că vom face totul să aveţi parte de o vacanta in Corfu cât mai plăcută.

Astăzi nu vă spun multe, probabil oboseala nici nu vă va permite multă atenţie. Dar am să vă spun legenda insulei. Numele provine de la Korkyra, o nimfă, de care Poseidon, zeul mărilor, s-a îndrăgostit, a răpit-o şi a adus-0 aici. A numit apoi insula după frumoasa fiinţă. Forma de Korkyra a devenit încet Kerkyra, nume pe care italienii l-au făcut cunoscut drept Corfu.

Oraşul în care ne aflăm, care dă şi numele insulei, este supranumit Oraşul Celor Trei Castele. Nu este greu de ghicit de ce, presupun. Există aici peste 20 de muzee, pe care, din fericire, veţi avea timp să le vizitaţi, căci, din ce am înţeles, veţi fi aici cu toţii două săptămâni.

Câteva obiective turistice pe care cred că nu trebuie să le rataţi, iar din acest motiv le aveţi în itinerariu, sunt: Vechiul Oras, piaţa publică Spianada, vechea fortăreaţă Palaio Frourio şi Palaia Anaktora. Le vom vedea în următoarele două zile, urmând ca după aceea să ne aventurăm pe Insulă, unde, promit, vă aşteaptă surprize din cele mai frumoase.

Aţi pregătit aparatele foto?

Articol scris pentru Spring SuperBlog 2013.

One reply on “Bine aţi venit în Kerkyra”

Mi-ar placea sa vizitez Corfu, inca nu am fost acolo vreodata. Si legenda mi se pare fascinanta.Daca iti place sa calatoresti poate ca te intereseaza concursul organizat pe Merita CItit, unde Pensiunea Tohanita ofera un weekend gratuit, cu servicii de 4 stele in regiunea Bran-Moeciu.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *