Categories
Corlicisime

Deşeuri

De ceva timp, pe aici, prin apartamentul în care sau cu chirie în frumosul Bucureşti, se adună tot felul de tâmpenii, numai bune de aruncat, pe care îmi e teamă să le arunc.

De ce? Pentru că vorbim de încărcătoare de telefon uzate, un fier de călcat cu cablul dus, câteva telefoane scoase din uz…treburi de astea. Pe care îmi este teamă să le arunc pur şi simplu. Adică, dacă ajung astea la gunoi, nu…poluează?

Cred că nimicurile astea sunt cel mai dificil de reciclat. Nu e ca şi cum aş strânge sticle de plastic, pe care le arunc grămadă pe terasă, şi când se adună destule, iau frumos o geantă din aceea mare, le strâng frumos, şi le duc la containerul special, două staţii de tramvai mai încolo.

Nu avem cutii pentru chestii care se scurcircuitează la colţul blocului.

Există, desigur, oameni ca cei de la reciclo.ro, care adună d-alde astea, pentru binele planetei. Dar să chemi lumea cu maşină, cu toate cele, pentru o cutiuţă de nimicuri, mai mare ruşinea.

Aşa că stau şi mă întreb, dacă nu cumva există puncte de colectare în Bucureşti. Puncte de colectare fizice, nu companii pe care să le suni şi să vină. Puncte precum cutiile alea pentru baterii uzate, de prin marile magazine.

Nu de alta, dar nici nu are rost să stau cu căblăraia acasă, până adun destule cât să nu simt că aş chema pe cineva degeaba.

Ar fi foarte util şi dacă s-ar organiza o “colectă” , o dată pe lună să spunem, în Bucureşti, de fiecare dată în alt parc, din alt sector.

Sau se organizează şi eu nu ştiu?

2 replies on “Deşeuri”

Am vazut in Auchan o cutie pentru electronice stricate si mai e un magazin de electronice pe la Dristor care are un cos mare pentru reciclarea deseurilor electronice. Si Cora Pantelimon vad ca au inceput un program de reciclare a electronicelor, in functie de greutatea acestora iti dau si un voucher pe care-l poti folosi sa cumperi chestii din magazin.

In functie de cat de stricate sunt poti incerca grupul Freecycle Bucuresti de pe Yahoo, acolo sunt multi oameni care au nevoie de chestii si nu dau inapoi cand e nevoie de schimbat un fir.

Eu inca astept sa apara un hackerlab in Bucuresti, un loc unde sa duci toate electronicele stricate si ei fie sa le repare fie sa faca altceva cu componentele.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *