Categories
Corlicisime

Fluturele de cerneala

De ceva timp, vreo cinci ani cred, lumea crede că am o obsesie pentru fluturi.

Să vă spun cum a început totul. Înaintea anului 2 de facultate, m-am apucat de primul blog. Îmi era dor să scriu. Scriu de când mă ştiu. Sau, mă rog, de când am învăţat. Ba poveşti, ba discursuri pentru cine ştie ce eveniment pe la şcoală. În facultate, nu am mai avut ocazia să îmi exersez pasiunea, aşa că m-am apucat de blog, pentru vă voiam şi un oarecare feed-back la ceea ce făceam.

Nu am ştiut ce nume să dau primului blog, aşa că m-am uitat pe geam. Era vară, era cald, moleşeală, simţeam nevoia să mă aflu în câmp, printre flori şi fluturi. Iar nevoia aceea, imaginea cu gângănii zburând pe lângă mine, mi-a dat ideea pentru numele blogului: Printre fluturi.

Cu timpul, am început să cumpăr mici nimicuri ce reprezentau aceste insecte: mai un cercel, mai un colier, un breloc. Iar câtiva prieteni au început să asocieze fluturii cu mine, nefiind conştienţi cu toţii că eu de fapt cumpăr acele lucruşoare din dorinţa de a-mi materializa blogul.

Fluturii înseamnă pentru mine conturul şi corpul pasiunii pentru scris. Înseamnă revenirea la ceea ce mie îmi place să fac cel mai mult pe lumea asta. Fluturii sunt felul meu de a spune: uite, ăsta este lucrul pe care nu o să îl iei niciodată de la mine, pentru că ador să scriu şi nu o să mă las niciodată!

Anii au trecut, de când am scris prima dată pe un blog, dar, după cum vedeţi, fluturii rămân. Am chiar acum fluturi în logo. Simt nevoia să îi am undeva, să mă înveselească, precum o prelungire a momentelor de inspiraţie.

Desigur, am să caut mereu şi să îmi fac mici cadouri în formă de fluture. Până în ziua în care voi găsi acel accesoriu mic şi drăgălaş, din argint preferabil, foarte uşor de asortat, pe care să îl port mereu, şi să îmi fie un fel de mascotă materială a blogului.

2 replies on “Fluturele de cerneala”

Oameni se schimba, uite asa se schimba si preferile fiecaruia dintre noi, ceva anume s-a schimbat de ai ales fluturi, insa acel ceva se pare ca continua sa eixste in tine, o amintire, o intamplare, un sentiment, oare gresesc sau am dreptate?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *