Categories
Cartea de vineri

O carte

O carte, din toate cele citite, chiar dacă nu sunt ele extrem de multe, este foarte greu de ales. Ciudat de greu!

O să aleg, de astă dată, Prince Caspian, al lui C S Lewis. Este o carte din seria Narnia. Ador Narnia fiindcă descrie exact lumea pe care o visam eu când eram mică. O lume pe care am regăsit-o la vreo 20 de ani şi mi-am dat seama că, 50 de ani înainte să mă nasc, cineva o aşternea pe hârtie.

Am început cu filmele şi apoi, în anul 3 de facultate, aproape falită, am intrat în Cărtureşti şi, cu ultimii bani, am cumparat-o de când am văzut-0: The Chronicles of Narnia – Prince Caspian. Nu regret nici acum. Este mai frumoasă decât tot ce am citit vreodată. Este genul de carte pe care o citeşti plutind, uitând cine eşti sau unde, transformându-te în fiecare dintre personaje, pe rând.

Prinţul Caspian este mai mic, mai fragil şi mai inocent decât ai crede când vezi filmul. Iar Regii şi Reginele mai puţin spectaculoşi, dar parcă mai credibili, mai curajoşi.

Imaginile vizuale care se creează sunt feerice şi mai că te aştepţi să îl vezi pe Aslan sărind de după fotoliul tău din sufragerie.

O recomand din suflet dacă încă se află un copil în inima voastră, dacă mai există zile în care tânjiţi după puţină inocenţă. O veţi primi, garantat!

Iar dacă ştiţi şi alte asemenea cărţi, ia să îmi recomandaţi şi mie!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *