Categories
Corlicisime

Pacific Rim sau Transformers la superlativ

Am fost la filmul ăsta cu Lupul. Multumeeeeeeeeeeeeesc Laura !

În primele 20 de minute, sincer vă spun, mă gândeam că o să pierd două ore din viață aiurea, ore prețioase în care aș fi putut, de exemplu, privi aiurea cum zboară maiestuos țânțarii, sau văruind camera și apoi urmărind procesul interesant de uscare.

Însă după primele minute, acțiunea devine mult mai interesantă. Deși seamănă, al dracului de tare, cu Transformers.

Sunt prezentați monștrii extratereștri, veniți printr-un portal din mijlocul Pacificului. Dihăniilor astora le zice Kaiju, și sunt clasate pe grade. Pentru a lupta împotriva acestor Kaiju, omul a creat Jaegers. Niște roboți maaari de tot, conduși de către doi piloți simultan, cu puterea minții. Și ei gradați.

Toată încâlceala se învârte în jurul lui Raleigh, al cărui frate și copilot  moare la datorie. Rămas cu amintirea morții fratelui arsă în memorie, omul nostru se retrage. Este adus înapoi pe „front” de Stacker, conducătorul ce adună cei mai buni piloți, încercând să salveze lumea prin luptă. Mako, asiatica salvată la o vârstă foarte fragedă de un Jaeger, este o bătăușă și jumătate, este și ea personaj cheie.

Între frumușelul din rolul principal și femeia ce luptă să se afirme apare o prietenie ciudată, constructivă, lipsită de grețoșenii, siropozități și zaharicale. Camaraderie i-aș zice. Ei, pentru felul în care colaborează ăștia doi merită să vezi filmul!

Efectele speciale nu sunt nici ele de lepădat, deși la începutul filmului trec de la un clișeu la altul.

Sarea și piperul filmului sunt oamenii de știință ai echipei, un nonconformist și un șoarece de bibliotecă, primul biolog  (parcă) iar al doilea expert în statistici.

Mie, personal, mi s-a părut muuuult mai bun decât Transformers, în mare parte și datorită personajului principal feminin, o luptătoare care nu trebuie să apare pe jumătate goală sau să fie în top 1000 de frumuseți ale Căii Lactee pentru a se impune.

Dacă vreți detalii, vă mai uitați și singurei, că eu nu vă mai dau spoilere!

 

 

2 replies on “Pacific Rim sau Transformers la superlativ”

Leave a Reply

Your email address will not be published.