Categories
Corlicisime

O scrisoare

În ziua în care am împlinit 24 de ani mi-am propus ca până la 25 să fac niște lucruri noi. Câteva numai. 25. Ideea mi-a mi-a venit de la Cristian, care a învățat 19 lucruri până la 19 ani. Mi-am spus că trebuie să ies mai des, să schimb ceva la viața mea.

Am găsit, frunzărind blogul, o postare de anul trecut. Iar ceea ce îmi doream atunci îmi pare ușor copilăresc. Mi-am dat seama că am crescut. Nu îmi dau seama când, dar s-a întâmplat. Simt că am evoluat. Mă simt mai matură, mai stăpână pe viața mea. Și cu toate astea, lista mea de 25 de ani este puerilă. Mi-am propus lucruri pe care fie le-am făcut deja și le duc dorul, fie lucruri al căror farmec au dispărut în timp…

Vreau să încep să scriu scrisori cuiva…nu am mai scris de mult timp o scrisoare. Nu am mai scris nici măcar mailuri pentru a ține legătura cu cineva. Avem Messenger, Skype și Facebook. Vedem cum arată cei dragi în timp real, mișcă în fața camerei web.

Și nu mai știm cum este să primim ceva în cutia poștală și, în locul furnizorului de electricitate, să vedem la expeditor numele unui prieten bun, pe care poate nu l-am văzut de ani de zile. Ați trăit vreodată, în copilărie, bucuria unei scrisori de la rudele din cealaltă parte a țării? Ați primit scrisori cu poze? Ați tremurat vreodată de nerăbdare în timp ce părinții le deschideau? V-ați trecut vreodată ochii peste rânduri, deși la vremea aia habar n-aveați să citiți, inventând un rost formelor de pe hârtie? Ați regăsit recent prin casă scrisori vechi, primite de părinți în urmă cu mult timp, purtând în ele o bucată palpabilă de trecut?

Ei bine, de senzațiile alea îmi este mie dor. De momentele care își începeau povestea la fel, însă provocau de fiecare dată alte sentimente:

Dragii mei,

Aflați despre mine că sunt bine și sănătoasă. De când v-am trimis ultima scrisoare…

One reply on “O scrisoare”

Leave a Reply

Your email address will not be published.