Categories
Corlicisime

Despre prietenie și Gărgă -rițe

Pe Gărgă o știu de vreo 5 ani. Fata aia mică și slăbănoagă căreia îi dădeam odinioară sfaturi siderabile, de Căpcădoi. „ Brăilianca  mie” care umbla numai cu taxiul, și care mi-a păpat nervii și neuronii pe pâine, la mic dejun, prânz și cină.

Fata care m-a enervat și pe care am enervat-o! Și de la care am învățat că necunoscute sunt căile prieteniei! Cea care mi-a amintit că până și prietena mea cea mai bună a început prin a-mi fi rivală. Și cu ea mă împungeam la început, dar asta e o altă poveste…

Ce îmi place mie cel mai mult la Gărgă este că mă îndeamnă la glume. Fac cele mai bune glume din lume în preajma ei. Nu pot rămâne tristă. Gărgă este o fată ciudată, care te ajută necondiționat și fără a te cunoaște cine știe ce. Și mai ciudat este faptul că, după ce o cunoști, culmea, prietenia trece forțat printr-o perioadă de probă, în care micuța pare snoabă pur sânge, capricioasă și cu foarte multe fețe. Gărgă este un om de care ca prieten, trebuie să te apropii prudent, ca de o pisică sălbatică. Nu cumva să creadă că vrei să îi faci rău și să atace.

Gărgă este un copil minunat, care încă crește. Se descoperă, în timp ce descoperă lumea. Ca noi toți de altfel, dar parcă la ea e mai accentuat fenomenul.

Gărgă are o capacitate uimitoare de a vedea în sufletul cuiva. Îți va cumpăra cadoul perfect de ziua ta, va ști exact la ce film ai merge sau ce carte ai citi. Va mirosi din mers dacă îți vei ierta prietenul cu care abia te-ai certat. Va ști ce să spună ca să închidă cât de puțin o rană. Îți va pune adevărul dureros pe tavă, având grijă să nu te ardă.

Și, dacă îi devii dușman, va ști cum să te pună la pământ cu o lovitură sigură, curată, dar mișelească, de răzbunător care își îndeplinește scopul ca pe o artă!

Dacă Gărgă îmi mai pune coarne în vreo poză, am să o etichetez pe Facebook ca în pozele de la Ziua Copilului de acum 2 ani! Sunteți martori!

Leave a Reply

Your email address will not be published.