Categories
Mă inspiră

Oameni care mă inspiră: Gabriel

gabrielAm fost la Buzz!Camp. Vineri. Din pacate, am ajuns la doar una din cele 5 zile în care s-a desfăşurat evenimentul. Sunt fată mare acum, am un loc de muncă şi  nu îmi iau libere anapoda, ştiind că este nevoie de mine.

Am fost pur și simplu, pentru a afla noutăți, de a cunoaște oameni noi, din nevoia unui exercițiu de socializare. Încă mai am dificultăți în a interacționa cu necunoscuți, așa că îmi fac uneori câte o surpriză de genul acesta.

De Gabriel Chicioreanu am aflat de pe programul Buzz!Camp. Între orele 10 și 12 s-a desfășurat o conferință și nu aveam ce face până la ora 14, când începea un workshop de care eram interesată. Gabriel avea să fie scăparea mea de la plictiseală.

L-am cautat pe Google, ca sa stiu la prezentarea cui intru. Părea un nene rigid pe 4Career si pe LinkedIn, cu poza la costum și expresia serioasă bine montată pe față. Nu m-am înșelat niciodată mai mult făcându-mi o impresie despre cineva după o poză. Am fost întâmpinați (eu și tinerii care au venit la prezentare) de un domn zâmbăreț nevoie mare, cu o privire foarte caldă, vizibil nerăbdător să ne învețe câte ceva. Și acel „ceva” s-a dovedit cel mai util workshop al zilei. De la care el credea că vom rămâne cu felul în care ne-a făcut să ne simțim. Și s-a înșelat. Am mai rămas cu câte ceva.

Pentru că ne-a pus să facem câteva exerciții simple, pentru a începe să ne limpezim mintea în ceea ce privește brandingul personal. Ne-a pus să scriem pe o foaie, într-un timp foarte scurt (un minut?) 3 calități ale noastre, apoi, într-o altă „repriză”, 3 puncte slabe, căci nimeni nu are defecte, ci doar aspecte de îmbunătățit. După care a trebuit, în 5 minute, să sunăm 3 cunoștințe, să cerem 3 caracteristici ale noastre. Scurt, rapid. Și am  mai retinut un lucru foarte important : am calitati de care nu sunt conștientă, dar de care cei din jur se bucură.

Mi-a plăcut tare mult prezentarea şi am plecat ceva mai încrezătoare în forţele mele. Am descoperit ca există calităţi ale mele de care nu eram constientă. Brandingul personal s-a dovedit a fi mult mai simplu şi mai accesibil decât mă aşteptam. Că nu este o noțiune abstractă pentru cunoașterea căreia trebuie să atingi diferite nivele de iluminare.

Dar, cel mai important, am învăţat că în viaţă uneori câştigi, iar alteori înveţi.

Sper să am ocazia să îl mai întâlnesc și pe viitor. Mi-ar plăcea să îl aud vorbind despre influența social media asupra vieții profesionale și a brandului personal, că tot se apucase să ne explice de ce nu este recomandat să avem poze cu noi îmbătând cățelul expuse pe net. Și cred că puterea banalei pagini de Facebook este subestimată de tineri, care tind să aibă statusuri de genul ”Feeling drunk as hell”, ”Dirty dancing on the table” sau mai știu eu ce. Nu știu câți dintre cei care își caută de muncă conștientizează că totuși, trăim într-o lume în care imaginea contează, iar angajatorii verifică să vadă cât de bine li se potrivește imaginea unui viitor angajat.

Nu prea știu unde poate fi văzut zilele astea, dar promit că mă interesez și completez articolul.

One reply on “Oameni care mă inspiră: Gabriel”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *