Categories
Corlicisime

După mobilă

Să te apuci să cumperi mobilă la 24 de ani este o decizie al dracului de greu de luat. Mai ales dacă stai în chirie și va trebui să o iei cu tine, în caz că te muți. Pentru că este greu de cărat, evident, și pentru că nu știi niciodată unde te vei muta când te vei muta, dacă o vei face. Îmbârligată treaba, dar prindeți voi logica.

Și tocmai pentru că mobila trebuie să aibă fiabilitatea și mobilitatea ei, eu prefer mobila mai mică și mai practică.

Nu îmi plac corpurile de mobilier cu vitrină, pentru că acolo unde există un geam cu un ochi de oglindă, există și un bibelou pe care îl poate aduce sau cumpăra mama la vreo vizită.

Apoi, nu îmi plac piesele foarte înalte, pentru că sunt mărunțică și mi-e lene greu să mă cațăr să șterg preful.

Și nu îmi plac nici chestiile atâtnate de perete. Pentru că sunt mărunțică, uit ușile deschise, iar apoi mă izbesc de ele atât de tare că îmi dă sângele, iar vecinii bat la ușă să vadă de unde a venit bubuitura (nu râdeți, am pățit doar de două ori). Plus că nu am de gând să devin vecinul recalcitrant cu bormașină care montează chestii în perete zi lumină. Sunt oameni care dacă întră într-un magazin cu mobila asta caută. Înțeleg nevoia de spațiu, sper să îmi înțeleagă și ei doagele pe minus.

Și mă mai enervează seturile alea care ocupă tot peretele, pe diferite nivele, si au zeci de rafturi. Sunt foarte greu de întreținut. În materie de mobilă din asta care să ocupe o latură a camerei, prefer dulapurile care se intind cu totul, fără să lase spațiul ăla mort pe stânga sau pe dreapta, în care ajung la un moment dat să înghesui o cutie pe care atârn lucruri când vin acasă prea obosită să fac ordine. Și îmi place să fie uși până și la rafturi. Mobilă de aia de dormitor sau sufragerie în care să ai televizorul ascuns, cu tot cu telecomandă, să nu te tragă de gene la ceas de seară, când ar trebui să dormi. Să ascunzi tot, iar când ai nevoie, să deschizi ușa magică, iar ea să nu se vadă inestetic, desigur.

Eu când o să fiu mare o să am în casă o chestie de asta care ascunde televizorul și PC-ul și muuulte comode. Cu muuuuuuulte sertare, în care hainele or să stea aranjate ca dosarele, ca să nu fiu nevoită să scot ceva de sub altceva și să fac dezordine. O să fie nevoie să găsesc un inginer care să gândească bine treaba, pentru că de făcut o poate face un magazin ca aici, care oferă mobilă la comandă.

La urma urmei, mai bine pui un bănuț sau 10 la ciorăpel, să iei ce ai nevoie, decât să iei ceva de impresionat musafiri, ușor de murdărit, spart și dezordonat. Am zis!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *