Categories
Mă inspiră

4CAREER se reinventează

Vă amintiți de Gabriel? Este un domn care se ocupă cu consilierea în carieră, care m-a impresionat demonstrând ce poate face pentru tineri, în loc să se laude cu cine este. Ar fi putut să se laude. Are cu ce. Dar a preferat să explice tinerilor cum îi poate ajuta.

În urmă cu câteva luni, o mână de voluntari s-au oferit să îl ajute cu imaginea 4CAREER în online. El a acceptat și a ieșit o minunăție de site, din mâinile câtorva studenți de naționalități, culturi și religii diferite.

Un site mai transparent, mai accesibil și, cel mai important, mult mai bine organizat, dacă mă întrebați pe mine. Se vede că s-a pus suflet la crearea lui.

Informațiile sunt mult mai concise și mult, mult mai ușor de găsit.

Dar nu numai 4CAREER  a fost reinventat, ci și proiectul derivat din acesta, adevărat instrument pus la dispoziția tinerilor: Study4CAREER. Sau, în ceva mai multe cuvinte, o colecție de resurse puse la dispoziția tinerilor la început de carieră.

Mie îmi place de omul ăsta dintr-un motiv simplu: pe lângă serviciile pe care le oferă alături de echipa sa prin meseria pe care o face, îmi oferă șansa de a vedea de ce este în stare prin resurse gratuite, accesibile oricui, ca să îmi pot da seama singură dacă am sau nu nevoie de el, dacă vom fi pe aceeași lungime de undă.

Și îmi mai place că mă face să văd lucrurile și din alt punct de vedere, mă îndeamnă să gândesc în afara cutiei: am calități, dar cum pot folosi calitățile mele în slujba altcuiva?

Este revigorant să întâlnești astfel de gândiri, ca tânăr. Oameni care sunt dispuși să te îndrume, nu să îți impună, într-o lume în care ne alegem cu toții cariere „bănoase”, când de fapt am fi mult mai fericiți cu ceva care ne definește pasiunile, dar ne aduce bani doar cât să ne întreținem.

Multă baftă 4Career! Și poate facem un schimb de link / banner! 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published.