Categories
Corlicisime

Mobilă și saltele

La mobilă și saltele mă gândesc de câteva zile, credeți sau nu.

Locuiesc cu chirie în apartamentul unde stau acum de câțiva ani buni. Și am ales locul în așa fel încât să nu aibă mobilă foarte nouă sau fragilă, ca să nu am ce deteriora sau sparge.

Între timp, modul meu de gândire s-a schimbat. Dacă pe vremea aia nu suportam nici măcar să am perdele, acum parcă aș alege ceva în culori vii, cu draperii asortate. Asta la ferestre.

În bucătărie, aș schimba oricând, cu foarte mare plăcere, frigiderul. Cu ceva mai mare. O combină frigorifică sau ceva asemănător, în care să îmi pun pentru iarnă fel de fel de legume.

Tot în bucătărie aș schimba oricând, fără să stau pe gânduri, masa și scaunele. Cele vechi sunt pe aici de pe vremea fostilor proprietari, asta insemnand cam 5, poate 6 ani.

Iar holul…o încăpere atât de mică…în care îmi promit mereu că voi face atât de multe…îmi tot propun de vreun an că iau un suport de pantofi, mă uit după cel ideal prin magazine, dar nu concretizez nimic…

Sufrageria este de vis: canapea, două fotolii, măsuță de cafea și un dulăpior. Foarte spațioasă. Nu aș schimba nimic. Deși proprieterul are de gând să aducă altă mobilă.

La mobila si saltele trebuie umblat în dormitor, nu în sufragerie. Deși aș păstra patul în sine. Este pat de ăla vechi de când lumea, cu picioare solide. Iar partea pe care vine salteaua este o placă zdravănă de lemn. Nu știu de care lemn, că nu mă pricep la esențe, dar este solid. Nu se mai fabrică așa ceva în zilele noastre.

În schimb, dacă aș putea să mă îmbrac dimineața fără să scârțâie ușa de la șifonier atât de tare încât să am senzația că voi trezi blocul aș fi foaaarte recunoscătoare.

salteleAl doilea coșmar al meu este salteaua pe care dorm. Nici nu se compară cu cele de pe 1mob. Pentru că salteaua mea este o catastrofă. Când munca de birou te face să stai 8, poate 9 ore pe zi, pe scaun, începi să realizezi cam cât este de importantă orice suprafață pe care îți odihnești oscioarele. Nu pentru că ai fi tu prințesa torturată cu bobul de mazăre, ci pentru că nu dormi calumea, te trezești cu o oboseală mai cruntă decât în ziua precedentă și ai niște dureri de spate de-ți vine să te tot duci. Până nu demult, trăiam cu impresia că alesul atent al scaunelor și saltelelor este doar o fiță. Dar m-am învățat minte de când cu durerile astea tot mai dese.

Nu prea mă pricep eu la ales saltele, dar m-am gândit că una fermă, ortopedică, ar trebui să fie suficientă. Acum trebuie doar să îmi „programez” salariul în așa fel încât să rămână și de-o saltea…

Leave a Reply

Your email address will not be published.