Categories
Corlicisime

Drumul spre servici

Drumul meu de dimineață cu dimineață începe cam la ora 9. Și fie vreme bună, fie vreme rea, merg echivalentul a două, stații de autobuz. Până la stația RATB, din care iau autobuzul 3 stații.

E drumul meu de zi cu zi și îmi face plăcere. Mă relaxează. Ies din casă, îmi pun căștile, dau drumul la muzică și purced. Îmi place să simt vremea, chiar dacă uneori mormăi în legătură cu ea. Iar faptul că merg pe jos vreo 20 de minute mai închide ochii conștiinței mele pătate de faptul că nu fac sport.

De fapt, cred că mersul pe jos mă ține în formă. Am 1,63 m și 52 de kilograme. Așadar, sunt normoponderală și numai bine la înfățișare și cred că mersul ăsta contribuie.

Iar înghesuiala din mijloacele de transport în comun poate fi evitată, dacă nu ai nevoie neapărată să circuli la ore de vârf.

Comisia Europeană vine în întâmpinarea obiceiurilor de acest fel. Obiceiurilor legate de mers pe jos, cu bicla, cu tramvaiul…mă înțelegeți. Și asta pentru că per total, când ne deplasăm altfel decât cu un automobil, ocupăm mai puțin spațiu și consumăm mai puține resurse. Filmulețul de mai jos prezintă detalii.

Și ca să aveți mai mare spor pentru plimbările alea, Comisia a creat o aplicație. În care pui un selfie (maaaare atenție, selfie să fie, adică tu cu tine să îți faci poză cu mânuța ta cum ar veni) și câștigi săptămânal un voucher Decathlon de 400 RON.

Mi-am pus și eu poză acolo, bineînțeles. Cu ocazia asta puteți “admira” moaca me de dimineață.

IMG_20141015_090824

Nu fac eu mare distanță, dar îmi place să mă bucur de fiecare pas pe care îl fac. Să zâmbesc trecătorilor, pe care am ajuns să îi știu din vedere și care îmi zâmbesc la rândul lor, să descopăr câte o mică schimbare de peisaj în fiecare zi. Bucureștiul ăsta nu e atât de gri pe cât îl cred unii, dacă ai răbdare să îl descoperi, chiar și pe cele mai mici străduțe.

Voi ce spuneți, vă bagați la un selfie, să văd pe unde vă poartă pașii dimineața?

3 replies on “Drumul spre servici”

altii la ora 9 sunt satui de munca si tu atunci incepi? :))) 4 ani de zile am mers pe jos cate 25 de km aproape zilnic. mi-am luat maisna si intr-un an de zile am reusit sa pun 5 kg pe mine. inmultesti cu factorul de comoditate 5 si in 5 ani pui 25 de kile, nu? 😀

Leave a Reply

Your email address will not be published.