Categories
Corlicisime

Cum să strici un încărcător

După ce anul trecut am reușit să iau numai cadouri de Black Friday, mi-am promis ca anul ăsta mă documentez din timp și iau ceva și pentru mine. Și am remarcat că Black Friday este o noțiune destul de abstractă pe internet. Sunt magazine pentru care promoțiile se desfășoară între 10 și 21 și magazine pentru care se desfășoară între 21 și 24. Așa că sunt cam confuză.

Anyhow. M-am apucat din timp să „cat” prin promoții, să știu la cine mă reped cu efcinciuiala spre miezul nopții când o veni ziua cu pricina. În „marea finală” Black Friday 2014 au rămas Elf și MakeUp Shop pentru cosmetice și Laptop Garage . Am stat eu strâmb și am judecat drept și am ajuns la concluzia că nu e cazul să fac experimente cu portofelul pe site-uri netestate. Cosmetice iau la maxim doua luni de la oamenii ăia.

Iar pe ceilalți mi-am testat buzunarul anul trecut. Pe un cadou: una bucată încărcător laptop. Stătea un amic al lui frate-meu la noi câteva zile, își cumpărase laptop pe durata șederii iar eu, îndemânatică din fire, am reușit să bușesc încărcătorul. La bușit, Doamne ajută, sunt as. Nu mi-a trebuit mult. Doi litri de Cola. Scăpați pe podea, baltă pe încărcător. De ACER. Pe care dăduse 2500 de lei în urmă cu vreo săptămână.

Așa că dă-i și caută altul. Nu am sesizat că încă este săptămâna Vinerii Negre și nici nu au aprins nimic în capul meu promoțiile alea aproape prea faine să fie adevărate.

Și am luat site-urile la rând. M-am oprit pe Laptop Garage pentru sistemul de asistență clienți bine pus la punct. Practic eu m-am uitat peste tot la termeni și condiții, costuri de transport, durate de livrare, politici de retur. Că habar nu aveam ce am nevoie mai exact și trebuia să mă asigur că pot schimba produsul în caz de ceva.

Am ales baterie de Acer Aspire V cat o fi fost ala, am ales să plătesc totuși ramburs să nu risc ceva, iar produsul, șoc și groază, a ajuns lunea. Comandasem sâmbătă și fiind bătaie pe cumpărăturile online ca pe tigăi la inaugurări de hiper marketuri, nu mă așteptam să ajungă chiar atât de repede.

Povestea mânii mele sparte s-a terminat fericit. Copilul m-a iertat, încărcătorul e azi ca nou și încă în garanție. Merge uns de atunci. Nu a făcut niciodată fițe ca răposatul meu laptop, un Packard Bell (never again!!!!), la care am schimbat în numai un an 3 încărcătoare, dintre care unul universal. Li se defecta nu stiu cum mufa. Și fiind luate de prin magazine, fără grijă la ce și cum, am învățat să casc ochii de 10 ori înainte să mai cumpăr chestii la care oricum nu mă pricep.

Leave a Reply

Your email address will not be published.