Categories
Corlicisime

Secret Santa Claus 2015

Se pare că mijlocul lui Decembrie a venit la mine cu cadouri. Așa că despre asta vorbesc azi: despre daruri și gestul de a le face.

Am să vă vorbesc despre 4 cadouri azi:

– cadoul Secret Santa primit cu un îndemn de generozitate

– cadoul Secret Santa făcut de mine pentru o bloggeriță

– cadoul Secret Santa de la servici

– îndemnul de generozitate din primul cadou

Așadar, să încep cu începutul. M-am băgat acum ceva timp într-o campanie Secret Santa între bloggeri. Mulțumesc, pe această cale, Danielei și Alexandrei.

Iar sâmbătă, cadoul meu ajungea deja. De la Adela. Mândrețe de calendar lucrat manual, sub forma unui brăduț compartimentat. Fiecare dată are o surprizică: dulciuri, ornamente, magneței, accesorii, bilețele motivaționale. Nu am deschis tot. Numai zilele deja trecute. Pentru că mie îmi plac surprizele și-mi place așteptarea.

Cadoul făcut de mine este o gentuță croșetată. Am învățat singură meșteșugul și mi-am zis că dacă ceva spectaculos nu știu să fac, măcar ceva muncit cu suflet să iasă.

Iar vineri, când împachetam, mi-a mai venit o idee! Așa că am desfăcut pachetul și am mai pus ceva!

Cât despre cadoul de la servici, am crezut cu toată inima că dacă o să nimeresc pe cineva drag o să-mi fie mai ușor. La noi la muncă nu afli cine e moșul nici după primirea cadoului. Dar cu toate astea, voiam să nu dezamăgesc. Azi a venit cadoul, pe curier. Și e muuuult mai tare decât mă așteptam. Sunt atâââââââââât de mândră de mine, de nu vă pot spune! Iar miercuri văd reacția.

 În cadoul primit sâmbătă, la numărul 4 dacă nu greșesc, sunt îndemnată să dăruiesc. La fix, căci tocmaiIMG_20141213_141956 terminasem de meșterit un ShoeBox. Dar ca să fie treaba treabă, am luat câteva napolitane și mandarine și le-am dat doamnei care cerșește la covrigăria de unde cumpăr câte ceva dimineața. Cutia am gândit-o pentru o domnișoară. Așa ca am pus în ea obiecte de igienă, o carte, niște biscuiți și două perechi de cerceluși. Am făcut un album în care să încapă toate fotografiile, să nu încarc postarea de poze.

Lecția? Mai sunt pe lumea asta oameni gata să facă ceva pentru un străin. In gașca de moși sub acoperire suntem vreo 30 de oameni care nu știau nimic unul de celălalt înainte de treaba asta. Cu toate astea, s-a pus foarte mult suflet la cadouri.

Proiectul Shoebox e tot mai mare. DA, ne pasă!

Iar tu, cel care citești, să nu crezi măcar o secundă că gestul tău nu contează. Am citit într-o carte pentru copii ceva ce nu vreau să uit niciodată: lumea este o mașinărie fără piese de schimb. Suntem aici cu un motiv. Cu un scop.

Și unul din scopuri este, cred eu, să ne facem câte o bucurie unii altora. Așa că uită-te bine prin casă. Poate este ceva ce nu mai folosești, dar de care un copil s-ar bucura nevoie mare. Sau cumpără o jucărie, o pungă de bombonele, un gel de duș. Sunt banalități pentru noi. Dar pentru un copil care le primește cu porția, pot face diferența. Îl poate face să vadă că lumea e ceva mai mult decât gri. Iar un suflet nevinovat trebuie să creadă asta cu toată inima. La asta folosește copilăria, și noi ne putem asigura că cineva are parte de ea măcar de Crăciun.

6 replies on “Secret Santa Claus 2015”

Nu stiu cum sa iti spun. Ma bucur enorm de mult ca ati dat curs invitatiei mele. Nu m-am asteptat la atatea persoane niciodata. Va jur ca mi-era teama ca va trebuis a renunt. Totusi, incet-incet, si cu ajutorul Danielei, am ajuns la frumosul numar de 30 de persoane implicate in Secret Santa handmede. Si, in putinul timp parcurs deja, am ajuns sa ne cunoastem mai bine, sa ne sustim, sa devenim un grup de prietene.

Cat despre cadourile handmade: Mosul a fost foarte inventiv anula cesta. Am descopeirt persoane sensibile, inteligente si, mai ales, creative ….care au reusit sa ma faca sa ma simt ca un copil mic …ca in copilarie. Va multumesc voua pentru asta!

PS: Am participat anul trecut la ShoeBox …..si anul acesta ….cred ca va deveni o traditie!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *