Categories
Mă inspiră

Asigurări ciudate

Oare este posibil să îmi asigur capul? Și nu, nu întreb asta pentru că „mi tărtăcuța” ar reprezenta cine știe ce valoare materială. Ci pentru că sunt zăpăcita grav.

Mi-am căutat dimineți la rând prin casă ochelarii așezați cu grija pe nas, la trezire. De vreo două ori, în timp ce vorbeam la telefon, îmi căutam intens mobilul, povestind persoanei cu care conversam că nu pot să cred că l-am pierdut din nou și că ar fi a treia oară când îl las în sertarul de la muncă. De notat că am un singur dispozitiv de acest gen.

Și m-am interesaaaat. Și-am aflat că se pot asigura părți ale corpului. Dacă vrei o asigurare casco ieftină, dai un search pe Google și aia e. Dacă vrei o asigurare pentru o parte a corpului pe de altă parte, trebuie să știi cu ce ai de a face, că nu mai vorbim de un obiect.

Știam eu câte ceva de asigurări din astea de vedete, dar am zis să verific #pesurse, vorba aia. Și am aflat că J Lo și-a asigurat fundul, iar Heidi Klum picioarele ei cele frumoase și lungi „până-n pământ” cum spune o glumă a mamei. Și cică la fel ar fi făcut și Mariah Carey. Tom Jones și-a asigurat părul de pe piept – nu mă întrebați, nu vreau să știu de ce.

De asemenea, există somelieri care își asigură năsucurile, în caz că pățesc ceva și nu își vor mai putea face meseria. Pentru cei care nu știu, se numește somelier nenea care adulmecă și gustă vinuri ca să iși ducă existența. Pare foarte ușor, dar cică nu-i.

Se poate, bineînțeles, să îți asiguri patrupedul, și mă gândesc și reptila, că e și aia tot animal de companie în ziua de azi.

La o investigație mai atentă am descoperit că există oameni care plătesc asigurări împotriva cheltuielilor de judecată. Adică, în America de exemplu, dacă produci nisip de pisici și mâine poimâine te dă careva în judecată că i-a murit pisica mâncând nisip și pe cutie nu zicea că nu e comestibil, asigurarea asta iți plătește avocat și toate cele.

Dar astea sunt banalități! Există pe lumea asta ciudați oameni care își achiziționează asigurări anti-fantome. Încă nu s-a descoperit dacă în caz de bântuiri, din banii pe despăgubire, acei oameni plătesc preotul sau psihiatrul. Și sper să nu afle careva de ce are nevoie mai întâi.

Alții se asigură împotriva extratereștrilor. Moment în care capul meu se întreabă așa : asigurarea asta ce face nene? Îți plătește paza non-stop să nu te ia pe sus omuleții verzi? Trimite pe cineva să te caute în spațiu dacă se întâmplă nenorocirea? Sau îți acoperă cheltuielile pe care le faci să scapi de traumă, odată întors?

Concluzia după căutări este una: capul meu merită asigurat. Șansele ca eu să îmi pierd capul sunt mai mari decât șansele celor de mai sus să fie răpiți de spiriduși sau păpați de monstrul din Loch Ness.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *