Categories
Am testat. Recomand?

Am descoperit apa caldă – AllView

O să încep prin a vă spune că eu și tehnologia suntem două entități distincte, care nu au nici o treabă una cu alta. În materie de PC, umblu cu ceva dexteritate prin Office, WordPress și câte o chestiuță de mesagerie.

Iar când vine vorba de telefoane, sunt plantă!

În octombrie, am primit cadou de la colegii de muncă un smartphone. Iar o colegă, care presupun că mă mai citește uneori că altfel îmi imaginez că nu ar fi venit la mine, a zis să scriu despre noua jucărie pe blog.

Ei bine, dragii mei, a venit timpul. O să numesc categoria în care descriu aventurile mele în lumea tehnologiei „Am descoperit apa caldă” pentru că este posibil să vă spun foarte multe chestii pe care deja le știți, că-s banale. Dar eu acum le aflu.

Țin să vă spun că  încă nu am evoluat prea tare. Încă descopăr câte o trăsătură a telefonului, cu ochi mari, de copil și mă duc fuga marș la câte un coleg, depinde pe care cade ghinionul, sau la fostul manager, să le arăt ce am mai descoperit.

Iar ei săracii, ca să nu îmi taie aripile, reacționează mereu cu câte un „Vaaaai! Serios??? Asta nu știam, o să încerc și eu!” sau „ Da, dar hai să îți mai arăt una tare cu trăsătura aia!” Una peste alta, nimeni nu este șocat din cale afară de momentele mele de inspirație, dar au toți răbdare, cum ai cu un copil care se laudă că de două zile ajunge la întrerupător și își aprinde singur lumina.

AllView al meu, A4You, este un telefon mititel, de 3.5 inch cred ca este diagonala, cu 3 capace de schimb, alese în culori țipătoare, să se asorteze cu ce port eu când mă apucă toate cele. Are Android 4.2.2  ca sistem de operare (cred că sistem de operare îi spune). Alte vrăjeli tehnice la ei pe site, că nu știu să vă zic mai multe.

Are procesor Dual Core (whatever that means), este Dual Sim și are și două camere foto. Cea din spate este de 3,2 MP și face poze a căror claritate depinde foarte tare de lumină. Camera din față este VGA, adică în condiții de luminozitate redusă este mai chioară ca mine. Așadar, nici un selfie cu asta din urmă! Din fericire, camera principală este Smile Sensitive. Adică îi plac zâmbetele și dacă apeși un zâmbăcios pe ecran, pozează tot ce vede mai optimist. Inclusiv imagini ale căror personaje zâmbesc.

Îmi place de el că e micuț, cum ziceam, multe din aplicațiile care vin deja instalate sunt foarte utile. Româna e limba lui maternă, așa că nu îmi prind urechile și prin terminologie, pe lângă multe alte chestii.

Pe de altă parte, tot aplicațiile care vin deja instalate îmi fac zile negre. De exemplu, viața mea ar fi destul de frumoasă și fără YouTube, pe care nu îl deschid niciodată separat, și îmi ocupă spațiu aiurea. Și nici pe hărțile de pe tembelefon nu am de gând să mă bazez prea curând. Eu când purced undeva, fac tot posibilul să știu adresa, mijloacele de transport și cât este de mers înainte să ies din casă.

Acum, eu înțeleg utilitatea aplicațiilor pentru omul de rând. Dar eu sunt piticuța care s-a născut cu busolă și pe care nu o mai găsești nici cu FBI dacă totuși se  pierde. Aș vrea să știu cum se dezinstalează nebunelile alea definitiv.

Dar destul cu pălăvrageala, că despre aplicații vă mai zic și altădată.

Întrebarea este: sunt singura rămasă în urmă? Mai este cineva care se uită la chestiile astea ca la felul 14? Că mă uit în jur, toți par experți. Și mă simt ciudată…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *