Categories
Corlicisime

Ma bate gandul sa achizitionez un sistem de supraveghere video.

Vad in stanga si in dreapta camere de supraveghere video si imi dau seama ca sunt, deopotriva incantata si mai putin incantata de aceste elemente. Pe de o parte ma simt sub lupa, mai ales in zonele aglomerate unde orice colt de strada este strajuit de cate un ochi vesnic deschis al camerei, iar pe de alta parte ma simt in siguranta, deoarece stiu ca sunt mult mai slabe sansele sa mi se intample ceva, iar daca se intampla, cei care imi provoaca rau pot fi gasiti cu usurinta.

Analizand serios sistemele de supraveghere video am realizat ca as putea sa am nevoie de unul si la mine acasa. Este adevarat, nu trebuie sa pazesc vreo comoara nationala, insa lucrurile mele sunt importante si as vrea sa le stiu in siguranta, oriunde as fi.

Nu stiu mare lucru despre camerele de supraveghere, insa am descoperit ca sunt destul de multe oferte si companii din Romania care ofera informatii foarte bune si foarte stufoase. Se pare, asadar, ca am pierdut partea evolutiei si am ajuns sa acord atentie acestui domeniu exact in momentul in care este in plin apogeu. Cu atat mai bine, in conditiile in care numarul de magazine si de informatii a dus la concurenta destul de mare si automat la preturi mai bune.

Ce sistem de supraveghere imi voi lua?

Am pierdut destul de mult timp sa realizez care sunt solutiile cele mai eficiente pentru mine. Evident, este foarte probabil sa nu fie eficiente si pentru voi aceleasi solutii, insa modul de alegere este acelasi, asadar, dupa o mica experienta va pot relata care sunt criteriile pe care trebuie sa le luati in considerare atunci cand va decideti sa va asigurati casa, biroul sau orice alt loc de importanta maxima pentru voi:

  • Tipul de camere. E bine de stiut ca ai de ales intre camere IP si camere analog. Cele analog sunt cele mai vechi variante de camere si au marele avantaj ca sunt mai ieftine decat cele IP. Dezavantajul este faptul ca necesita un dispozitiv special, numit DVR, pentru a putea stoca imaginile si ca nu sunt extrem de flexibile. Camerele IP pe de alta parte, sunt mult mai moderne si mai versatile. Acestea se pot conecta la internet fie wireless, fie cu fir si nu au nevoie de dispozitive speciale pentru stocare, putand sa stocheze imaginile pe carduri SD, pe servere FTP, in cloud sau oriunde pe internet. Este un mare avantaj, deoarece poti stoca imaginile oriunde in alta parte decat in locul supravegheat.
  • Rezolutia camerei. Cu cat rezolutia este mai mare, cu atat imaginea va fi mai clara. Este firesc sa optezi pentru o rezolutie cat mai mare, insa daca spatiul supravegheat nu este unul foarte mare, nu ar trebui sa exagerezi. Evident, cu cat rezolutia este mai buna cu atat si pretul camerei va fi mai piperat;
  • Numarul de camere. Analizeaza foarte bine spatiul pe care vrei sa il supraveghezi si alege un numar de camere care sa acopere toate necesitatile. Probabil ca vei dori sa supraveghezi doar locurile cheie dintr-un spatiu sau dintr-un birou, asadar, nu trebuie sa te inarmezi cu zeci de camere video, cu care nu ai ce face;
  • Capacitatea de filmare pe timp de noapte. Este ideal sa optezi pentru camere cu infrarosu, deoarece acestea pot filma atat pe timp de zi cat si pe timp de noapte. Este un lucru care nu trebuie sa fie neglijat, mai ales in conditiile in care noaptea se petrec cele mai multe infractiuni;
  • Detectori de miscare. Daca vrei sa economisesti spatiul de stocare, este indicat sa optezi pentru camere cu detector de miscare. Acestea filmeaza doar in momentul in care vad miscare, in asa fel incat majoritatea timpului vor fi in stand-by;

Cum montezi camerele de supraveghere?

Chiar daca iti alegi camere de supraveghere de cea mai buna calitate, montarea lor este indicat sa fie facuta de catre specialisti. Desi aceasta actiune poate sa creasca costul final, nu iti vei bate prea tare capul si vei avea garantia ca totul este instalat corect. Asigura-te si ca magazinul de unde cumperi este unul cat mai ok. Acesta trebuie sa iti ofere garantie si eventual, sa iti raspunda la toate intrebarile pe care le ai. Eu am descoperit skut.ro si sunt foarte multumita de ceea ce imi ofera.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *