Categories
Corlicisime

Aventuri casnice – mașina de spălat

Îmi aduc aminte de vremurile în care atunci când se strica ceva, reparai. Sau duceai la reparat. Pentru că da, sunt destul de bătrână să am și așa ceva prin analele memoriei mele. Îmi este dor de vremurile alea.

Mai ales când se strică ceva prin casă. Desigur, trăim acum în vremuri în care este mai ieftin să înlocuiești decât să repari. Și cam ăsta ar fi singurul argument pro – înlocuire.

Contra? Ohooo! Ar fi câte ceva de spus. În primul rând, natura se duce naibii și fără ajutorul nostru. Dacă nu alergăm la cineva care se pricepe la reparatii masini de spalat ci la magazin când se strică ceva, poate o să economisim. Pe termen scurt. Pentru că este posibil să se întâmple ceva și cu cea nouă. Și chiar dacă apelăm la ofertele din marile magazine, care ne dau reducere în schimbul electrocasnicelor vechi, nu totul va fi reciclat din ceea ce dai la schimb. Unele componente se aruncă oricum.

Mie îmi place să chem oameni să îmi repare chestii (sau să rog proprietarul pentru mine) și pentru că mai fur meserie. Dacă aruncați un ochi pe reparatii masini de spalat Bucuresti veți vedea la ce mă refer.

Eu habar nu aveam de ce se plimbă mașina mea de spălat prin bucătărie până să citesc instrucțiunile date pe acolo unui client.

Plus că puneam anticalcar ca Păcală, jumate de cutie, să se ducă toată duritatea apei.

Nu vă mai spun că după ce am curățat prima dată slotul pentru detergent, am simțit că port alte haine. Nici până azi nu am înțeles cum se poate murdări un recipient în care pui soluție de curățat.

Nu știam, iarăși, că nu e bine să îndeși haine în mașină cu forța. Am aflat după ce am făcut inundație.

Dar am aflat un lucru. Uneori, se merită să chemi un meșter. Pui deoparte un număr de telefon ca să știi pe cine să chemi să trimită data viitoare (căci dacă ești ca mine, de exemplu, garantez, va fi o dată viitoare). Plus că pe lângă reparație, dacă omul e băiat fain, primești și câteva sfaturi, cât să nu mai repeți pozna. Înveți să cureți filtrul de scame, să zicem, înainte să se blocheze cu șosete (nu, nici asta nu am făcut niciodată).

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *