Categories
Am testat. Recomand?

Am descoperit apa caldă – Kindle

Screenshot_2015-02-12-16-41-29A fost o vreme când nu suportam e-book-urile. Și neavând un dispozitiv calumea de pe care să le citesc, aveam senzația că aversiunea mea față de formatul electronic vine tocmai din lipsa unui gadget mai acătării. Parțial, am avut dreptate. Pentru că  de când am noul telefon, am citit fără probleme din el.

Încă prefer cărțile fizice, nu mă înțelegeți greșit. Încă citesc mai ușor și mai repede formatul traditional. Și îmi place că poți da mai departe o carte fără să încalci drepturi de autor. Cărțile electronice, am citit undeva, sunt considerate servicii, așa că nu se returnează și nici nu se dau mai departe.

Însă, culmea, cărțile electronice sunt mai accesibile.

Și așa începe frumoasa poveste de prietenie dintre mine și Kindle.

Aplicația în sine am descoperit-o de mult și bine, prin Kathy. M-am  îndrăgostit de ea de când am „smartfon”. Definitiv. O IUBESC! Cel mai mult îmi place la ea că are este versatilă. Există aplicație de Kindle pentru toate: PC, tabletă, telefon. You name it!

Apoi, cărțile sunt foarte accesibile astfel. Mi-am făcut abonament la un newsletter Amazon și primesc zilnic un mail cu cele mai interesante cărți apărute gratis pe magazinul online.

Screenshot_2015-02-12-16-41-40Sunt mai ieftine cam cu 10 lei față de cărțile normale, dacă te decizi să cumperi una.

Sunt mai ușor de cărat. Am în telefon pe aplicație cam 20 de cărți, zilnic la mine.

Apoi, îmi place că se poate citi pe întuneric. Pentru că vorba aia, ecranul luminează. Și dacă ești EU (ceea ce se întâmplă să și fiu), este foarte util să poți citi la ceas de seară, înainte de culcare, fără să trebuiască după aia să te ridiiiiiiiiiiiici din paaaaaaaat ( și uneori ți se face și friggggg) și să te duci hăăăăăăăăt până la întrerupător să stingi lumina, după care să te mai și întorci, că încă nu au inventat cercetătorii britanici teleportarea. Plus că dacă dormi cu/ la cineva nu deranjezi că stai tu de nebun cu lumina aprinsă pentru doza de lectură.

Pe de altă parte, marele și unicul dezavantaj, odată ce te-ai obișnuit cu formatul: dacă se termină bateria, ăla ești!

Ce m-a învățat pe mine Kindle? Că o carte bună rămâne o carte bună. Și cât timp este lizibilă, nu contează formatul, tipul sau materia pe care este tipărită. O carte faină nu te judecă după haine, vine la tine indiferent cum arăți. Și ar cam fi cazul să o accepți cu brațele deschise, indiferent de căile pe care ți se oferă.

2 replies on “Am descoperit apa caldă – Kindle”

Leave a Reply

Your email address will not be published.