Categories
Corlicisime

Târg Caritabil de Florii

afis_targ_pentru_copiiExistă pe lumea asta oameni care vor din toată inima să ajute, însă nu au încredere în mijloacele pe care le aleg. Le este teamă de faptul că se va profita de încrederea lor, că banii sau resursele nu vor merge acolo unde vor ei. Părerea mea este că atunci când vrei să ajuți, o faci și gata. În ziua de azi există o mulțime de metode prin care te poți informa. Sau poți ajuta o fundație unde face voluntariat un tovarăș.

Dacă oamenii prin care vrei să ajuți sunt porci și profită, este fix problema lor. Este păcat că există profitori, dar asta este. Riscuri sunt la tot pasul. Nimic nu este garantat pe lumea asta. Nici măcar următoarea secundă de viață nu îți este garantată. Oricând se poate întâmpla ceva care să perturbe armonii.

Așa că trebuie să ai încredere. Încredere că cel căruia îi întinzi mâna de ajutor nu te va mușca de degete mai încolo, încredere că pe lumea asta mai există și oameni de bine, cărora pur și simplu le e drag să ajute. Pentru că există.

Asociația Ortodoxă pentru o Lume Nouă (AOLN) organizează de Florii un Târg Caritabil. O idee foarte bună, cred eu, pentru că astfel toată lumea are ceva de câștigat. Făcând o achiziție, tu de fapt donezi și te alegi și cu ceva drăguț, nou, de Paște.

Beneficiarii sunt membri a 4 familii, formate din mame și copii, victime ale violenței domestice. Ei se află în Centrul”Sf Stelian”, din comuna Tătaru, județul Prahova. Acum, despre violența domestică sunt multe de spus. Nu cred să existe cineva care să fie de acord sau să încurajeze asemenea barbarii.

Există în schimb, pe lume, mitocani care trăiesc după ideea că nevasta și copilul trebuie bătuți dimineața, la amiaza și seara. Nu căuta tu motivul, că știu ei singuri ce au făcut.

Victimele sunt fragile, numai Dumnezeu poate ști ce este în inima lor, prin ce traume au trecut. Au nevoie de ajutor.

Târgul se va desfășura în Duminica Floriilor, 5 aprilie 2015, în curtea Bisericii Sf.Fanurie, parohia Mihai Bravu, între orele 10:00-14:00.
Produsele create alături de voluntari vor fi vândute la Târgul de Florii din curtea bisericii Sf Fanurie.
Tot în sprijinul copiilor de la Centrul Sf Stelian, Asociația Ortodoxă pentru o Lume Nouă organizează și o licitație caritabliă online costând în obiecte lucrate manual.
Pentru detalii puteți consulta pagina de Facebook.

One reply on “Târg Caritabil de Florii”

cateodata si mie imi e frica de treaba asta cu facutul de bine. nu am avut prea multe experiente placute. insa de fiecare data zic: hai sa vedem cum o sa fie si de data asta!

Leave a Reply

Your email address will not be published.