Categories
7 lucruri Eveniment

Mobifest15

Am mers la Mobifest15 în primul și în primul rând pentru oamenii pe care știam că am să-i văd sau revăd. Social Media este o lume tare faină. Bloggerii nu mai sunt de acum tocilăreii ăia care scriu cu pseudonime. Sunt oameni faini, cu care se merită să te vezi și care merită fiecare secundă pe care o investești stând cu ei de vorbă.

Și apoi, ca om, trebuie să fii curios din fire, să vrei să cunoști tot mai mult. Să fii un burete care absoarbe, filtrează, adaptează informația și apoi o folosește în favoarea sa.

Dacă stăm să ne gândim, în ziua de azi, un „telefon deștept” este mai accesibil decât un laptop calumea, decât un desktop, decât un orice altceva. E mai ieftin, e mai ușor de cărat, e mai versatil. Iar lumea internetului învață, chiar în clipa în care eu scriu aici, să se adapteze la asta.

7 Chestii cu care am rămas:

  1. Indiferent ce s-ar spune, în ziua de azi, comunicarea online și cea offline nu mai pot fi separate. Ele trebuie să se completeze.
  2. Consumatorul din România folosește, în medie, 8 aplicații într-o lună. Cam câte suportă un smartphone mediu, fără memorie dopată cu card.
  3. Adaptarea căilor de comunicare și a produselor la internet nu este despre brand, ci despre nevoile consumatorilor acestuia. Despre brand, venind în întâmpinarea nevoilor tale cu atât de mare eficiență, încât să îți facă prietenii să dorească produsul atunci când îl văd la tine.
  4. Trebuie să înveți să păstrezi atenția și încrederea consumatorului. Dacă există o aplicație ce face utilizarea produsului tău mai ușoară, trebuie să ai grijă să fii inovator, sau măcar original, pentru ca aplicația aia să nu fie dezinstalată cu prima ocazie.
  5. Dark Media ( Instant Messaging) este în creștere, iar brandurile trebuie să se pregătească pentru asta. Oamenii nu mai sunt atât de dispuși să facă chestii publice la grămadă, pe Facebook, ci dau share mai degrabă pe WhatsApp sau Facebook Messenger.
  6. 27% din căutările Google în Romania sunt de pe astfel de pe Mobil. Și cu toate astea, 78%  din site-urile din România sunt optimizate pentru mobil. Numai 78%. Asta deși Google penalizează site-urile care nu sunt mobile-friendly.
  7. Este important să ne asumăm riscuri, să avem curajul de a ne pune ideile in practică.

One reply on “Mobifest15”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *