Categories
Teatru și Filme

Desculț în parc

descult-in-parcTeatru: Teatrul de pe Lipscani

Regia: Ștefan Bănică

Scenografia: Neil Simon

Actori: Stefan Banica, Diana Cavallioti, Razvan Vasilescu, Ileana Cernat si Serban Georgevici

Luni seara am reușit să ajung, după muncă, la teatru. Ocazie cu care am avut parte de câteva premiere ca spectator. Nu mai fusesem la Teatrul de pe Lipscani. Nu-l mai văzusem pe Bănică jucând. Și nici pe Răzvan Vasilescu

Însă mă bucur că experiența s-a ridicat la măsura așteptărilor. Vedeți voi, când pe afiș apar nume atât de mari, te aștepți să meargă lumea pentru că joacă vedete. Adică THE Ștefan Bănică…THE Diana Cavallioti, cunoscută publicului larg din „Cu un pas înainte”…Răzvan Vasilescu, care a mai jucat prin telenovele…Nume ca astea atrag lumea la teatru.

Eu pe Diana o mai văzusem și în Niște Fete. Acolo juca rolul uneia dintre femeile din trecutul personajului principal. Era o femeie cu un suflet rănit, un om ce se chinuia să treacă peste dârele ce un bărbat le lăsase în viața ei. Ei bine, rolul din Desculț în parc a fost total diferit. Iar ea l-a jucat cu același talent.

Piesa este practic de un cuplu de proaspăt căsătoriți, care se mută împreună, în plin februarie. Spre ghinionul tuturor însă, EA este cea care se ocupă de închiriere. Și închiriază. Un apartament minuscul, într-o stare jalnică, la etajul 9 al unui imobil.

Paul, soțul, este avocat și este foarte absorbit de munca sa. Corie este casnică, este o dulceață, are foarte multă energie și îi este drag să vadă că le este bine tuturor. Cei doi sunt foarte diferiți, însă vizibil îndrăgostiți. Alături de mama ei, vecinul trăznit de la mansardă și reparatorul de telefoane, viața lor se dovedește foarte interesantă, iar trăznăile care mai de care mai haioase nu întârzie să apară.

Căutând pe net păreri despre piesă am observat că se vorbește foarte mult despre Bănică în recenzii. Toată lumea spune ce frumos regizează, ce bine i-a ieșit rolul. Și este adevărat. Bănică joacă fermecător. Întinerește pe scenă. Mai mare dragul să îl urmărești, ca și pe ceilalți actori.

Dar nu prea vorbește lumea despre Diana. Diana este o actriță tânără și foarte talentată. Și este o plăcere să o urmărești în piesa asta. Pentru că joacă rolul unei femei care nu stă locului o clipă. Se plimbă de colo colo pe scenă, este când nervoasă, când veselă. Ba râde, ba plânge. Ba dansează, ba se bâțâie pe picioare. Și în tot timpul ăsta, Diana strălucește.

Cel mai mult mi-a plăcut la piesă faptul că nu îți dă voie să te plictisești. Este dinamică. Nu are momente previzibile. Iar acolo unde umorul adus de dialog lipsește, intervine umorul de situație, care nu îți dă voie să stai altfel decât cu gura până la urechi.

Nu mă credeți? Apoi mergeți să vedeți piesa, nu aveți de ales…

One reply on “Desculț în parc”

Leave a Reply

Your email address will not be published.