Categories
Corlicisime

Momentele

Există în viață Momente cu care îți este destinat să te întâlnești. Momente care te așteaptă, calme și singure, în umbră. Și stau, acolo, dacă este nevoie, secole de-a rândul. Ele nu știu când anume te vei naște, când le vei auzi chemarea, când vei începe să le cauți. Sau nici măcar dacă le vei găsi căutând și ai nevoie de semne sau dacă vei veni pur și simplu.

Momentele alea s-au născut cândva, odată cu Timpul, să te aștepte pe tine. Nu au nici cea mai mică idee cum arăți. Sunt niște zâne mici, cu pielea albă și obrajii roșii, care visează la clipa în care își vor găsi OMUL. 

Și cu mâini și voci tremurânde, Momentele își pun întrebări. Oare te vor recunoaște din prima? Ce îți vor spune? Dacă se emoționează prea tare la vederea ta și se vor bâlbâi? Uneori, se uită în oglindă și repetă clipa în care te vor vedea. Încearcă să-și dea seama cum ar trebui să îți zâmbească să nu te sperie, cam ce ton ar trebui să aibă vocea când se prezintă.

Și, ca orice ființă vie, Momentele au coșmaruri. De fapt, au unul singur coșmar, nu mai multe: le este teamă că vei trece pe lângă ele și nu le vei băga în seamă.

Pentru că noi, oamenii, aven tendința de a căuta Momente mari, grandioase. Uităm că uneori, calitatea vine în cantități minuscule. Că miracolele se ascund în lucruri infinit de mărunte, precum un Moment timid, ce se fâstâcește când își arată căpșorul zâmbăreț de după zorii unei zile.

Gândește-te la cât de mici sunt Momentele ce te-au schimbat prima dată: primul schimb de priviri cu marea, prima zi de școală, Momentul când ai deschis prima dată o carte și i-ai mirosit paginile, primul sărut, Momentul când te-ai îndrăgostit prima dată. Atât de mărunte, atât de puține ca durată, dar atât de importante.

Atât de ușor să treci pe lângă ele…atât de greu să le observi…atât de greu să îți atragă atenția…

Undeva, într-un colț de noapte, un Moment se trezește speriat și își șterge o lacrimă. A fost doar un vis. Nu l-ai ratat. Ești aproape. Simte. Va face totul să îl vezi și îți va dovedi că merită.

4 replies on “Momentele”

Leave a Reply

Your email address will not be published.