Categories
Corlicisime

D-ale penibilului – La baie

De câte ori intru în baie, la muncă, îmi aduc aminte de tot felul de bancuri cu Bulă încercând să se bage în seamă cu femei și scoțând replici de agățat penibile (ex „Frumoaso te c%$i?”). Pentru că baia, ca și liftul, este locul în care te expui pericolului de a ciripi replici idioate/ dubioase.

Știți cum e, nu? Adică, ce mama naibii poți să spui inteligent, în baie? Intri acolo, în general, e cineva care se spală pe mâini. O vezi de cum deschizi ușa. E cineva cu care nu prea te intersectezi ca atribuții. Ești conștientă de existența fetei, ai idee cum o cheamă. Dar ce faci când intri în baie, îi vezi reflexia în oglindă și se uită la tine.

Îți spun eu ce faci: te năpădesc ideile! Te apuci să-ți spui:

Ce spui? „Bună?” Vești proaste, Lu, stai lângă ușă. Ai salutat și dimineață. Oare e ok să saluți iar? Oare să întrebi ce mai face? O să răspundă că se spală pe mâini.

Apoi, repeți „operațiunea” la ieșire. Numai că la ieșire este ceva mai ușor.

Te poți plânge de sistemul de închidere și deschidere a apei (noi avem prostie din aia pe care apeși, curge o lingură de apă și o iei de la capăt). Eu asta fac de obicei. Sau mai poți să te plângi sau să lauzi săpunul. Sau te poți plânge de mânuțele tale, care se usucă de la orice. Maaaai ales de la apa de la robinet (de parcă s-ar spăla cineva cu lacrimi de pui de panda) și de la săpun. Uneori, poți lăuda ținuta domnișoarei.

Chestia este că oricum ai da-o, șansele să ciripești ceva inteligent sunt nule, pentru că interacțiunea este de mult prea mică durată să ai o conversație, iar împrejurările nu te ajută nici ele.

Iar acum, după ce am scris toate astea, mi-am adus aminte de celebra noțiune de „elevator pitch”. Adică o prezentare foarte scurtă în care să prezinți o idee și să și convingi cu ea.

Și stau să mă gândesc la cum s-ar plia ideea pe Bathroom Pitch. Pentru că dacă poți să convingi pe cineva în baie, dragul meu cititor, date fiind circumstanțele, poți oriunde!

2 replies on “D-ale penibilului – La baie”

Bai, e foarte simplu. O/il intrebi “Cum merge treaba?” daca o/il cunosti. Si gata, boom, bathroom pitch! :))

Leave a Reply

Your email address will not be published.