Categories
Corlicisime

Gata de bălăceală

Mâine am să merg, cu gașca de la muncă, la bălăceală. Așa că am început cu pregătirile din timp. Pentru că protecția solară și îngrijirea în astfel de zile sunt FOARTE importante. Și pentru că încă nu m-a văzut calumea soarele pe anul ăsta și ABIA AȘTEPT!

Și am înșirat despre cum mă pregătesc eu de așa mare „eveniment”.

1. Exfolierea

Îmi place să fiu exfoliată în rarele ocazii când ies la plajă. Nu de alta, dar vreau să bronzez stratul de piele sănătoasă, nu celule moarte care vor pica oricând. Exfolierea îmi asigură, cred eu, un bronz uniform și durabil.

Există în comerț tot felul de produse pentru exfoliere. Dar eu sunt de modă veche. Prefer chestiile home made. Așa că folosesc zaț de cafea sau sare de mare. Vi le recomand din toată inima.

Aveți grijă totuși să nu vă exfoliați dimineața, înainte să purcedeți la plajă, pentru că e posibil ca pielea să rămână puțin sensibilă. Cu o zi, două, înainte, ar trebui să fie suficient.

2. Hidratare și îngrijire

O piele bine hidratată este o piele fericită. Știu că vi se tot spune, dar vă spun și eu: beți cel puțin 2 litri de apă pe zi.

Aveți grijă ca pielea voastră să fie hidratată mereu. Eu, una, folosesc ului pentru bebeluși sau ulei de cocos și sunt super mulțumită de ambele.

3. Protecția solară.

Este foarte important să ne protejăm pielea atunci când mergem la soare. Pentru că știți voi…soare! Dacă nu știți ce factor de protecție vă trebuie, mergeți frumos să cumpărați emulsia sau uleiul aferent de la farmacie, să cereți un sfat de la cineva care se pricepe. Dacă ești la prima expunere la soare pe anul ăsta, nu te arunca la mai puțin de SPF 30.

Și NU, nu e adevărat că nu te bronzezi cu SPF. Și NU, nu merită să faci cancer, să te mănânce pielea și să arăți de parcă te-ai întors din iad pentru puțin bronz. Numai zic…

Dacă vreți să vă accelerați bronzarea, folosiți cu încredere ulei de cătină sau de cocos. Sau le puteți amesteca și folosi împreună. Metodă testată, alternând cu crema de protecție.

4. Ce mănânci

În locul tău, aș lua la mine fructe. Poate și niște covrigei.

5 Ce bei.

NU alcool, că deshidratează. Și nici acidulate nu aș bea, că au mult zahăr. Apă cât cuprinde, plată sau minerală.

O să mă doară sufletul când o să ies undeva și nu o să beau Cola, dar aia e, trebuie să mai fac și sacrificii.

6. Ce mai iei la tine

Păi, să presupunem că vii cu costumul de baie pe tine. Și încălțată cu șlapii. Și să nu plecați fără prosop, cum fac eu mai des decât e cazul.

Eu car mai mereu după mine niște șervețele umede, pentru că am 3 mâini sparte și tind să dau chestii pe mine.

Am să consider că nu e nevoie să menționez iar loțiunea SPFOchelari de soare (dacă nu ești chior ca mine și ești mort fără ăia de vedere) și o pălăriuță, ceva, să pui pe cap.

Și bineînțeles, îți mai trebuie niște bănuți, telefonul și cheile de la casă (dacă nu le uiți la birou, ca subsemnata).

Și atââât, că nu iei toată casa la bălăceală! Sper să nu uit nimic acasă…

Tu ce iei? Cum te pregătești?

Like

One reply on “Gata de bălăceală”

Leave a Reply

Your email address will not be published.