Categories
Leapsa Teatru și Filme

Leapșa cinefilă: interviu de cinema

Leapșa cinefilă: interviu de cinema vine de la Angela de pe Cineamator. Știe că-mi plac filmele și m-a nominalizat. Pe mine, între bloggeri cinefili. Este o mare onoare, vă spun!

Leapșa merge la: Kathy, Daniel, Andrei, Ioana și Mădălina.

  • Unde iti cauti filmul de vizionat?

Nu-l caut. El mă găsește. Mai văd câte o recenzie, mai citesc Cineamatoarea și mi se pune pata.

Ori asta ori îmi mai apar pe Facebook filmele la care se uită prietenii din listă. Și dacă am mai văzut filme recomandate de ei și mi-au plăcut, îmi notez și ce apare acolo.

  • Cel mai bun film pe anul 2015?

Nu știu sincer, nu am văzut atât de multe filme ale acestui an. Dar vă pot spune care mi-a plăcut mie cel mai mult: Insurgent. Dați cu pietre, împătimiți ai cărților.

Am citit și cărțile, și sunt zeci de discrepanțe între film și carte. Știu. Dar îmi place la nebunie Shay Woodley, ca să nu mai spun de Theo James.

Cred că dacă încerci să treci peste faptul că există o carte cu numele ăsta iar producția ar trebui să fie o ecranizare, rămâi cu o impresie foarte bună despre el.

  • Super-eroul preferat? Daca tot suntem in era super-hero in cinema.

Presupun că ne raportăm la filme, nu? Nu de alta, dar nu citesc benzi desenate. Și dacă presupun bine, cam orice mișcă prin X-Men. Îmi plac la nebunie Profesorul X și Magneto. Mai ales de la First Class încoace, de când ajungi să le cunoști poveștile și să descoperi toată suferința care se ascunde în spatele lucidității celor doi.

  • Un film necunoscut care l-ai desoperit parca de nicaieri ?

Neverland. Îmi plac foarte tare filmele inspirate de Peter Pan. De acesta am aflat întâmplător, pentru că mă uitam pe IMDB după nu știu ce actori din Finding Neverland, iar primul mi-a apărut la filme asemănătoare. Povestea este super interesantă iar actorii foarte talentați. Ce să mai vrei?

  • Care ar fi sfatul pentru o recenzie de film buna?

Păi, eu nu scriu așa multe recenzii încât să dau sfaturi. Dar, ca să mă faci curioasă, trebuie să îmi spui musai cine joacă în film. Și să îmi spui foarte puține despre acțiune. Nu îmi plac spoilerele. Spre deosebire de cărți, în cazul cărora cu cât îmi spui mai multe, cu atât sunt mai curioasă.

  • Ultimul film vazut la cinema?

Mission: Impossible. Rogue Nation

  • Ce personaj ai vrea sa intalnesti din lumea filmelor?

ASTA este cea mai grea întrebare din toată leapșa. Dar ghici ce Angela, este tot marca Fassbender. Harry Colebourn, din A bear named Winnie. Este unul din cei mai sensibili bărbați din filme. Și apoi, dacă Fassbender vrea să joace un personaj care să te facă să plângi de emoție, apoi plângi până-ți seacă lacrimile! Nu mă credeți? Urmăriți filmul ăsta fără să vă sensibilizeze măcar.

  • Ce parere aveti despre cinematografia autohtona?

Măi, să știți că și la noi se fac filme reușite. Nu am văzut foarte multe, recunosc. Dar Nea Mărin de exemplu este, vorba aia, nemuritor. Am văzut recent Contra Timp, cu Dragoș Bucur, ambele filme. Și le-aș mai viziona de vreo două ori. Am văzut, iarăși, Minte-mă Frumos, cu Andi Vasluianu. Este un film foarte drăguț. Nu i-aș da un Oscar, dar merită văzut.

Aș vrea să văd Live și Comoara.

Una peste alta, cred că avem potențial în materie de cinematografie.

  • Ce cautati la un film?

Să nu fie previzibil. Nu am văzut chiar tot ce mișcă în materie de filme, dar la unele reușesc să mă prind ce și cum, pe la jumătate. Iar apoi mă plictisesc și nu pot urmări calumea restul.

Și mai caut personaje negative credibile. Cred că sunt foarte greu de jucat iar un actor care te face să-i urăști personajul este un adevărat talent din punctul meu de vedere. Vreți un exemplu? Mark Strong.

  • Care e filmul la care te gandesti chiar acum?

Tomorrowland. Nu știu ce mi-a venit. Vreau de mult timp să-l văd și încă nu am reușit.

7 replies on “Leapșa cinefilă: interviu de cinema”

”Minte-ma frumos” este un film dragut? As zice mediocru dar e mult spus si asa, ala nu e film, e o ….
” Ne-a Marin ” zici ca e nemuritor pt ca asa este sloganul sau pt ca asa crezi si tu?
Mi-as dori sa stiu ce inseamna pt tine poveste super interesanta intr-un film.
Vrei sa vezi Tomorrowland? Am inteles perfect … !

„Minte-ma frumos” da, mi s-a părut drăgut. M-a făcut să zâmbesc.
„Nea Mărin” Da, este nemuritor pentru mine. Nu pentru că îl cred vreo capodoperă, ci pentru că-mi place.
Și da, vreau să văd Tomorrowland.
Ce înseamnă poveste interesantă într-un film depinde foarte tare de genul la care mă uit. Îmi plac cele imprevizibile, dar nu aș ști să dau un exemplu.
Dacă vrei, poți prelua și tu leapșa.

greseala mea cu ne-a, ce sa zic, nu e de scuzat.
cat despre leapsa nu o s-o preiau, nu pentru ca sunt rau ci pentru ca merg pe alt gen de articole pe blog-ul meu. insa imi mai bag nasul pe la altii, asta ca sa strang material pentru un articol. 🙂 oricum, multumesc!

Leave a Reply

Your email address will not be published.