Categories
7 lucruri Am testat. Recomand?

7 utilizări cosmetice pentru uleiul de cocos

Astăzi am pregătit o listă cu 7 feluri în care folosesc eu, personal, uleiul de cocos. Trebuie să vă spun că de când îl folosesc, am renunțat la câteva creme și loțiuni. Atât este de eficient.

Cum am aflat de el

L-am descoperit  în urmă cu câteva luni, pe clipurile DIY și naturiste de pe YouTube. Fetele alea îl foloseau la o grămadă de chestii. Și mi-au stârnit curiozitatea. Așa că am încercat și eu, prima dată cu un borcănel de 50 ml. Cum am la muncă vreo două colege care deja îl încercaseră, mi-au fost sugerate fel de fel de utilizări. Și normal că am încercat. Îmi place să experimentez. În luna următoare eram deja lămurită. Cumpăram un borcan de 750.

Dacă vreți să aflați mai multe, netul este plin de ponturi și rețete, majoritatea adevărate, cred eu, pentru că nimic nu a avut până acum reacții adverse la mine.

Lista de mai jos este strict experiența mea cu acest ulei. I-am mai găsit și alte utilizări pe la mine prin „gospodărie”, dar pentru cele de mai jos este, în general, nelipsit.

1.Mască pentru păr.

Iei frumos uleiul și te dai cu el pe păr, așa cum faci în general cu balsamul. Hidratează firul de păr cum nici nu vă puteți imagina.

2.  Mască pentru scalp.

Dacă rădăcinile tale au nevoie de îngrijire suplimentară, poți folosi acest ulei, așa cum îl folosești pe cel de ricin. Ajută mult și dacă ai dermatită, pentru că ajută cojițele să se desprindă de scalp. Atenție, dacă folosești uleiul pentru păr și/ sau scalp, fă-o în week-end, sau într-o zi în care ai timp să stai cu el măcar câteva ore. Nu se simte lipicios sau slinos, ci pur și simplu ca un păr foarte gras.

3. Demachiant.

Dacă ați rămas în pană de așa ceva, uleiul de cocos vă salvează. Țineți puțin la căldură uleiul, cât să se facă lichid și folosiți-l pe o dischetă demachiantă. Dizolvă foarte bine orice urmă de machiaj. Produsul meu preferat a rămas totuși apa micelară, dar uleiul m-a scos din impas de vreo două ori, foarte eficient.

4. Cremă pentru față.

Se absoarbe mai ușor decât uleiul de argan de exemplu și nu lasă senzația aia lipicioasă pe piele. În plus, în timp, după câteva săptămâni de utilizare constantă, veți simți pielea hidratată în profunzime. Știu că sună ca o reclamă la creme scumpe, dar vorbesc serios.

5. Ulei de corp

Asemenea Danielei, am o piele mai pretențioasă, care dacă nu este îngrijită ca la carte, se usucă foarte tare. Până mai alaltăieri, foloseam uleiuri sau geluri pentru bebeluși, pentru că numai ele îmi dădeau senzația aia de piele fină și sănătoasă. Dar, cel puțin în pielea mea, alea intră foarte greu. Uleiul de cocos în schimb, se absoarbe mai repejor, iar senzația de uleios nu este atât de pronunțată.

6. Ulei pentru unghii/ cuticule.

Înmoaie cuticulele și albeștr unghiile. Pe bune. Încercați.

7. Ulei pentru  accelerarea bronzului.

Nu știu cum, dar funcționează. Chiar te caramelizezi mai repede dacă te dai cu ulei de cocos, după cum spuneam aici.

Atenție însă, folosiți-l în combinație cu un produs cu protecție solară zdravănă, căci acoperirea lui este medie sau chiar mică, în funcție de tipul vostru de ten.

Îl puteți combina cu ulei de cătină sau de morcovi. Pe cele din urmă oricum este aiurea să le folosiți singure, căci fac pielea ușor portocalie, iar dacă nu ați apucat să vă bronzați puțin, arată ciudat până intră bine în piele.

 Avantajele

Sunt 3, mari și late:

  • Cum am mai spus, chiar hidratează foarte bine.
  • Este ieftin – eu am găsit la Plafar borcanul de 750 la 27 RON. În plus, fiindcă are atât de multe utilizări, te scutește de alte produse.
  • Este un produs natural. Așa că, dacă nu cumva ai vreo alergie la nuca de cocos, nu ai ce să pățești.

Share

12 replies on “7 utilizări cosmetice pentru uleiul de cocos”

Eu cred contrariul: leacurile naturiste sunt mereu la modă. Multe dintre femeile din ziua de azi se mențin frumoase cu trucurile bunicii. Dacă bunica ar fi avut acces la ulei de cocos, l-ar fi utlizat cu siguranță.

Leave a Reply

Your email address will not be published.