Categories
Corlicisime

Dragă Diri

Dragă Diri,

Am făcut parte, cândva, din prima dumneavoastră promoție ca dirigintă.

Azi, pe Facebook, încurajați promoția ce tocmai a terminat. Și mi-am amintit de anii de liceu. Mi-am amintit cum îmi incurajați  pasiunea pentru scris și citit, cum mă puneați să țin fel de fel de discursuri. Mi-am amintit cum ați auzit colegii spunându-mi Corli și ați început să îmi spuneți așa. Iar asta m-a făcut să vă simt mai aproape. Și cred că nu doar pe mine. Căci întregii clase vă adresați cu numele de alint dat de colegi.

Și mi-am dat seama că au trecut aproape 8 ani de când am terminat liceul și că azi ați urat „Drum bun” unei a treia generații.

Cine a spus că tehnologia ne depărtează de cei dragi, dragă Diri, nu v-a cunoscut pe dumneavoastră. Căci văd zi de zi cum o folosiți pentru a vă încuraja elevii, foști sau actuali, în viață sau la examene. Sunteți un om tare fain și de asta cred că au nevoie tinerii din ziua de azi. De înțelegere. Și de oameni care să-i arate cu degetul indincând direcții, nu acuzând. Este nevoie de dascăli pasionați, care să vadă razele de speranță ce se întrevăd printre elevi. Știu, copiii nu mai sunt ce au fost. În ziua de azi, merg la școală mai mult dezbrăcați, nu știu ce e ăla respect și sunt căpoși. Dar nu se vor îndrepta dacă se simt criticați.

Mă bucur să văd că ați rămas omul pe care, atunci când nu a fost în comisie la Bac, l-am găsit așteptând emoționat, alături de mama, spunându-mi că va fi bine. Nu v-am văzut de ani de zile, dar mă simt încă încurajată de dumneavoastră.

Și am scris rândurile astea ca să știți că astfel de gesturi au ecou în sufletele noastre, elevii. Nu sunt degeaba. Țineți-o tot așa!

2 replies on “Dragă Diri”

Doua intrebari scurte:

1. Cati ani avea cand ti-a fost diriginta? Era destul de tanara, nu?

2. Ce materie preda? (am eu o “teorie” cu privire la profesori si materiile pe care acestia le predau)

Nu-s rau, doar mi-ai amintit c-am facut 10 ani de cand am terminat liceul iar clasa mea inca nu s-a organizat pentru a organiza intalnirea de zece ani 🙁 Of, si mie imi e dor de liceu! 🙁

Nu știu să îți spun vârsta exactă, dar ca indiciu, doamna are o fiică aproape de vârsta mea. Deci da, destul de tânără.
Predă româna. Ia să auzim teoria.
Sper ca eu să reușesc să mă văd cu colegii. Liceul are un loc aparte în inimile tuturor. Dintre toate etapele prin care am trecut în școală, liceul îmi este cel mai drag.

Leave a Reply

Your email address will not be published.