Categories
Mă inspiră

Descoperă- Deschide drumul cunoașterii

12009613_754917581302434_3282493614169037273_nÎn urmă cu o săptămână și ceva am avut onoarea de a participa la lansarea uneia dintre cele mai frumoase proiecte de care am auzit în ultima vreme: Descoperă- Deschide drumul cunoașterii, al asociației Create yourself.

Acest proiect își propune să ofere copiilor instituționalizați sprijin, îndrumare și acces la educație, pe măsura potentialului acestora.

Pe parcursul a 4 luni, vor beneficia de acest sprijin 80 de copii cu vârste cuprinse între 11 și 19 ani. Ei participa la sesiuni de consiliere vocațională furnizate de o serie de experți. Ideea este ca tinerii să fie încurajați și îndrumați să-și dezvolte abilitățile și sa-și descopere propriile calități pentru alegerea unei meserii.

Pentru ca așteptările tinerilor să fie cât mai realiste, se va desfășura în paralel un program de mentorat care să-i pună în contact cu viitoare profesii pe care ar putea să le urmeze, iar pentru educatori sociali un program de dezvoltare profesională sub forma unor grupuri suport.

Am avut plăcerea de a asculta câțiva dintre oamenii care fac parte din proiect:Ștefan Lățea, președintele CYS, Diana Chițu, reprezentant al Direcției Generale pentru Asistență Socială și Protecția Copilului , Oana Brătilă, voluntar, și Dragoș Toma, Web Developer și Mentor în program. Sunt oameni pasionați, de la care am înțeles cât este de important pentru acești copii să se simtă susținuți. Să vadă că cineva este alături de ei, nu îi etichetează și are încredere că vor reuși.

Pentru că de asta este vorba de fapt. Acei copii merg oricum la școală. Mulți dintre ei conștientizează cât este de important să învețe. Dar au nevoie de încurajări, ca noi toți de altfel. Dar spre deosebire de noi ceilalți, nu au o familie care să îi susțină. Iar aici intervine acest proiect.

Cred, din toată inima, că susținerea morală pe care o oferă acest proiect este cea mai importantă. Cred că ideea că cineva consideră că viitorul lor merită tot acest efort va ridica mulți copii și îi va ajuta să își croiască un viitor mai bun.

Dacă vreți și aveți timp, puteți deveni voluntari sau mentori. Înscrierea se face aici: http://cys.ro/implica-te/.

Echipa este una foarte pasionată, sunt sigură că va face lucruri mărețe. Baftă oameni buni! Să auzim numai de bine!

Leave a Reply

Your email address will not be published.