Categories
Cartea de vineri

Cartea de vineri – Grădina secretă

„ Grădina secretă ” este o carte de colorat pentru oameni mari. Am tot văzut-o în recomandări pe YouTube, apoi la reducere pe Elefant și mi-am cumpărat-o. Nu m-am putut abține.

Nume: Grădina Secretă

Editura: Litera

Număr Pagini: 96

Găsită pe: Elefant

Preț: întreg 50 RON, eu am luat-o la reducere cu 25RON

Spre deosebire de cărțile de colorat clasice, aceasta are desene mai complexe. Eu am sărit pe ea dintr-un impuls de adult dornic să se întoarcă la copilărie, în zilele în care nu făcea altceva decât să mâzgâlească foi în neștire, fără nimic altceva pe cap. Numai că de data asta, mâzgâleala era mai artistică.

 De când am cartea, adică aproape două luni, am achiziționat două cutii de carioci și două de creioane colorate. Vă pot spune că într-adevăr, este foarte relaxant să lucrezi pe ea. Eu o fac în weekend, cu televizorul aprins sau cu muzică pe fundal. De cele mai multe ori, mă absoarbe cu totul, iar după vreo 10 minute nu mai aud nimic în jur, nu mă gândesc la nimic altceva în afară de culori și combinații.

Îmi place cum desenele te invită să sfidezi convenționalul. Căci ar fi plictisitor să faci o pagină de frunze doar în nuanțe de verde. Poți combina ce și cum te taie capul, dacă ție ți se pare că arată bine. De asemenea, are pagini care nu sunt desenate complet, „artistul” fiind invitat să își deseneze singur frunze, fluturi, omizi.

Mi-ar fi plăcut ca hârtia să fie poate puțin mai groasă, pentru ca detaliile în cariocă să nu se vadă pe partea cealaltă. De asemenea, mi-ar fi plăcut ca peisajele ce ocupă două pagini să fie plasate în centrul unei legături de pagini. Adică între stânga și dreapta să fie acel fir de ață care ține totul laolaltă, nu acea adâncitură dintre pagini, care face continuitatea atât de grea.

Dacă atunci când am cumpărat-o prețul întreg mi se părea măricel, acum că am lucrat pe ea, aș cumpăra următoarea carte de acest gen și la preț întreg, dacă nu aș găsi vreo reducere. Pentru că acum prețul mi se pare justificat. Este drept, vor fi bani de dat și pe carioci sau creioane colorate, pe ascuțitori. Dar dacă ești genul de om pe care chestiile astea îl relaxează, merită să dai banii. Mai ales că, dacă te chinui puțin, poți desena și colora inclusiv coperțile.

Dacă vă bate gândul să vă luați o astfel de carte, dar nu sunteți convinși că genul acesta de relaxare este de voi, este bine de știut că există acum reviste cu integrame care au și pagini de colorat. Puteți începe cu acelea. Vă previn de pe acum, la început o să se uite lumea ciudățel la voi, o să întrebe de ce nu vă apucați mai bine de sport sau de cusut, dar le trece repede.

2 replies on “Cartea de vineri – Grădina secretă”

Tocmai ce mi-am cumpărat și eu Grădina Secretă de pe Elefant. Observ că paginile sunt mai subțiri decât la varianta în engleză, pe care o văzusem eu în magazin. Sunt puțin dezamăgită, pentru că intenționam să o colorez cu finerlinere de la Staedtler, pe care știu că le recomanda autoarea. Tu cu ce carioci ai încercat? Se imprimă tare pe cealaltă parte?

Eu am încercat cu creioane si carioci. Și tristul adevăr este că trece puțin pe partea cealaltă. Nu trece de tot, ca prin hârtia normală, dar sunt dâre vizibile.

Ma bate gandul să aleg imagini pe care să le smulg cu totul, odată colorate. Dar e greu de ales.

Leave a Reply

Your email address will not be published.