Categories
Corlicisime

Secret Santa 2015

Am remarcat zilele astea că puțină lume știe despre Secret Santa 2015. Și am zis să repar asta, dând șfară-n țară, pentru că mi se pare o inițiativă demnă de lăudat.

Secret Santa

„Fenomenul” a fost declanșat de Alexandra, în urmă cu un an, când s-a gândit că ar fi tare fain ca bloggerii să-și facă fel de fel de cadouri între ei. Pentru ca totul să fie și mai interesant, a venit cu ideea ca aceste cadouri să fie făcute de cei care le dăruiesc. Cu timpul, pentru că s-a creat o mini comunitate foarte prietenoasă și strânsă, am decis cu toții să rămânem laolaltă și să ne mai cadorisim și cu alte ocazii. Fiecare persoană din grup a adus câte un prieten sau o prietenă, gașca s-a mărit, în așa fel încât azi sunt acolo bloggeri, pasionați de hand made și persoane cărora pur și simplu le place să dăruiască.

De ce hand made? Cunoscând-o cât de cât pe Alexandra, cred că pentru spiritul Crăciunului. Pentru că ideea acestei sărbători este să fim mai generoși unii cu alții, nu să ne îngrămădim la cumpărături. Punând mânuța să facem ceva chiar noi, parcă ne cuprinde mai bine acest spirit, nu credeți? Nu poți să faci cuiva un cadou de la zero pur și simplu. Trebuie să afli ce preferințe are persoana respectivă, sau să te gândești la ce te pricepi cel mai bine și cum ai putea să oferi ceva plecând de la talentul tău.

Crăciunul acesta, Secret Santa și Blind date with a book își unesc forțele, așa că puteți participa la amândouă sau doar la una, în funcție de preferințe.

Vă puteți înscrie aici la ambele. Mai aveți 5 zile, așa că fuguța, că trece timpul.
Reguli:
– să repecți data limită de înscriere (15 noiembrie) și data limită a primirii coletelor (15 decembrie)
– pentru Secret Santa Cărți, să respecți genul ales de către persoana care ți-a  căzut la extragere
-pentru Secret Santa Handmade, să respecți tema ediției
Dacă vă e teamă să participați la Secret Santa pentru că nu le aveți cu bricolajul, stați liniștiți cu toții, nici eu nu sunt mare talent, dar tot reușesc de fiecare dată să încropesc câte ceva. Importantă este intenția.
În plus, credeți-mă, vă relaxați fenomenal lucrând la cadouașe. Așa că avantajele vin din bucuria de a dărui, din relaxarea pe care ți-o dă să creezi ceva de la zero și din primirea unui cadou de la un străin care și-a rupt din timpul liber și a depus efort să  facă ceva numai și numai pentru tine.
Eu una de asta particip mai mereu. Pentru avantajele enumerate mai sus. Crește inima-n mine când citesc câte o scrisorică sau când deschid cutia poștală și găsesc un aviz de ăla de colet, nu un pliant. O lume mai frumoasă moral și mai generoasă începe cu noi. Cu ceea ce facem din toată inima. Este și ăsta un fel de a ne simți mai frumoși. Mă simt frumoasă când primesc mulțumiri sau cadouri de la fetele alea. Ar trebui să încercați senzația.

Leave a Reply

Your email address will not be published.