Categories
Cartea de vineri

Dependentă de lectură…cred

BooksMă gândeam să scriu despre setea mea de lectură, pentru că în ultima vreme citesc mult mai mult decât de obicei. Asta, desigur, a dus la ceva mai multe articole pe această temă, lucru care sper din suflet că nu vă deranjează.

Am vrut vineri să mai fac o recenzie, dar ultima carte citită de mine este Cei doi domni din Bruxelles, de EE Schmitt, iar în ultima vreme numai despre acest autor trăncănesc pe aici. Așa că am renunțat, să mai și respirați.

Mă bucur foarte tare de setea asta de lectură, pentru că-mi era dor de ea. În copilărie și adolescență eram copilul ăla care aspira pur și simplu carte după carte. Și-mi era dor de setea aia de cunoaștere și de curiozitatea aferentă ei. De sentimentul ăla pe care-l ai când vezi o carte și simți că dacă nu o citești, viața ta va fi mai săracă spiritual.

Dacă vă uitați acum în dreapta, veți vedea că sunt perioade când citesc și 5 cărți odată. De unele mă apuc în format electronic, dar nu sunt foarte bine trecute în mobi și sunt obositoare, așa că o iau ușor. De data asta, Înainte să adorm se înscrie în această categorie.

Unele cărți sunt groscioare și citesc din ele mai mult acasă, pentru că la muncă sunt incomode. Moștenirea Stonhenge, pe care o am și de dat, este un bun exemplu. Apropo, se dovedește foarte interesantă. Îmi amintește pe alocuri de stilul lui Dan Brown, pentru că există un fel de sectă care apără monumentul, iar unul dintre membrii de bază se sinucide, iar fiul acestui sinucigaș moștenește tot și se apucă să descâlcească ce făcea bătrânul. În paralel se întâmplă fel de fel de chestii.

Și mai sunt cărți pe care le citesc în paralel de dragul varietății, pentru că sunt genuri diferite și în anumite perioade îmi este mie dragă alternanța asta.

Sper să vă placă articolele mele pe astfel de teme, că mie tare mi-e drag să le scriu. Nu uitați să vă înscrieți la HOP, ok?

Leave a Reply

Your email address will not be published.