Categories
Cartea de vineri

Cărțile lui 2015

BooksLa începutul anului mi-am promis ceva. Mi-am promis că voi citi mai mult. 11 luni mai târziu, declar promisiunea ținută. Cărțile lui sunt 32. Am reușit! Am descoperit autori noi și genuri despre care nu bănuiam că s-ar putea să-mi placă.

Până nu demult citeam multe cărți cu fantezie sau mister. Anul acesta am devenit un mare fan al ficțiunii, am citit două serii distopice, două despre femei în lumea arabă, memorii, nuvele, SF și chiar un roman polițist.

Am fost la 2 lansări de carte, am descoperit noi surse de inspirație și o comunitate minunată, a bloggerilor și vloggerilor pasionați de carte. M-au motivat foarte, foarte tare. Și am cumpărat mai multe cărți ca niciodată. Multe le-am făcut cadou, vreo 7 numai pe blog. Iar dacă reacțiile continuă să fie pe măsură, am să-mi păstrez obiceiul.

Dar să revenim la top. Voi proceda ca la începutul anului. Voi nota cărțile de la 11 la 1, deși pe Goodreads sunt notate altfel, cu steluțe, după cum știți. Am să încep cu cele care mi-au plăcut în mod deosebit. Oricum, consider că toate cărțile ce urmează merită citite. Dacă mă apuc de citit ceva și descopăr că nu merită, nu este de mine, las deoparte. Viața este prea scurtă pentru lecturi forțate.

11 Cetatea celor 1000 de sori

10 Cei doi domni din Bruxelles – am zos să pun cartea mea preferată de EE Schmitt, ca să nu fac topul doar cu el

9 Sub aceeași stea

8 La limită

7 Seria Divergent

6 Fata din Tren

5 Arsă de Vie

4 Băiatul cu pijamale în dungi

3 Moartea semnează indescifrabil

2 Tales of Beedle the bard

1 Fantoma de la Operă

Alte mențiuni onorabile pe contul meu de Goodreads. Dacă aveți și voi un top cu cărțile lui 2015 sau aveți sugestii pentru mine, lăsați-mi un comentariu.

5 replies on “Cărțile lui 2015”

Urmeaza si topul meu peste cateva zile sau la inceputul anului urmator… nu stiu cand il public, ca de facut e facut.
Am citit multe din lista ta si ma intristeaza ca Cetatea e doar pe locul 11 😛
In acelasi timp ma intriga locul 1 pentru Fantoma de la opera, pe care o am si eu pe lista si eram la un pas s-o citesc anul asta, dar am renuntat la ea in favoarea Elegantei ariciului. 😉
Spor la citit si in 2016.

Nu m-am exprimat eu bine cred. 11 este cel mai sus. Ca un sistem de punctare. Trebuie reformulat. Astept sa vad cum arata listuta ta. 🙂
Gata, am specificat.
Cat despre Fantoma este mult, mult mai faina decat filmul, cum te-ai astepta. Oricum, asa cum am spus, mi-au placut toate cartile duse la capat anul asta, consider ca au meritat timpul.

Leave a Reply

Your email address will not be published.