Categories
Corlicisime

Casa mea verde

OK dragilor, am ajuns într-un punct al vieții în care nu credeam vreodată că am să ajung: am început să-mi fac planuri de viitor. Planuri extinse pe ani de zile. Nu este un exercițiu, vorbesc serios. Vreau, de exemplu, să mă așez la casa mea în maxim 3 ani. Și vreau să fie o casă verde. Alimentată cu panouri solare, de exemplu.

Îmi este foarte bine unde stau acum în chirie, nu mă înțelegeți greșit. Și știu că „afară” oamenii stau cu chirie o viață și nu au nici o problemă cu asta. Dar oamenii ăia au o casă la care să se întoarcă. Au șansa de a găsi un loc de muncă dacă se întorc la locul din care au plecat. Eu în schimb nu am asta. Și nu am de gând să stau în casa altcuiva toată viața. Este o chestie la care mă gândesc de foarte, foarte mult timp.

Am aruncat o privire pe net, așa, de dragul de a o face și am descoperit multe variante  pe gustul meu. Nu era greu deloc, pentru că deocamdată știu doar că vreau un apartament cu două camere și cu intrări separate. Aș prefera, de asemenea, un imobil nou, pentru că am o prietenă care a trecut prin multe cumpărând de la proprietar și a trebuit la un moment dat să facă un compromis. Iar eu sunt mult prea leneșă comodă pentru chestiile astea.

Am luat în calcul de asemenea ideea de casă verde, cum spuneam și mai sus. Spre marea și infinita mea dezamăgire, nu se poate să-mi comand într-o bună zi, de nebună, câteva panouri solare fotovoltaice și să chem pe cineva să le monteze. Nu glumesc, chiar asta speram să se poată face. Se pare că în blocurile mici, sunt suficiente 2-3 panouri pentru TOATE apartamentele. Așadar, am nevoie de vecini „verzi”. Am găsit un articol scris prin 2011 în care se povestește că a existat la un moment dat exista un program numit Casa Verde care ajuta proprietarii din acest punct de vedere. EXISTA. Iar dacă ar fi inclus și blocurile, costurile per apartament ar fi scăzut de la 400 (!!!) de Euro la 150, ceea ce este multicel oricum.

Care ar fi soluția în cazul meu? Să mă dau bătută sau să mă orientez spre ceva proiectat să fie verde. Apartamente ca cele care se construiesc în Capitală (în Sud dacă nu mă înșel). Costă mai multicel, dar pe termen lung, merită investiția pentru că întreținerea va costa foarte puțin spre deloc.

Știu, gândesc mult în avans. Sunt mulți pași de parcurs până acolo și sunt bani de strans pentru pașii ăia. Dar o fată poate să viseze, nu? Și, în plus, îmi plac provocările.

2 replies on “Casa mea verde”

Sugestia mea este sa incerci sa iti faci o casa verde, o casa mica, undeva la periferie, nu poate fi cu mult mai scumpa decat un apartament cu 2 camere din oras. Ideea e ca orice ai face, daca ai rabdare si te implici serios cu siguranta vei gasi solutia ideala. Mult succes!

Chiar îmi fac cu ochiul „apartamentele verzi”, din ce am aflat pe ele pe net. Sunt ceva mai scumpe, dar cred că în timp, faptul că întreținerea este mai ieftină compensează.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *