Categories
Corlicisime

7 utilizări pentru banda adezivă

Un lucru cunoscut de toată lumea la mine la birou este că am sertarul plin cu de toate. Dacă ai nevoie de ceva să meșterești pe birou, sunt șanse mari să îți pot împrumuta: perforator, capsator, lipici, bandă adezivă. În timp, m-am atașat de aceasta din urmă și i-am găsit diferite întrebuințări. Este foarte, foarte utilă.

  1. Pentru notițe auto-adezive. Ador genul ăsta de hârtiuțe, dar lipiciul lor este foarte, foarte prost. Iar mie-mi place (și am nevoie) de notițe la vedere. Cele mai importante stau prinse de monitor. Din cauza căldurii acestuia, lipiciul de pe hârtiuțele „tradiționale” tinde să se desprindă. Asta este o treabă pentru banda dublu adezivă, care face față mereu unei asemenea „provocări”.
  2. Pentru cadouri folosesc tot bandă dublu adezivă, pentru că cea „tradițională” se vede urât atunci când, din exces de zel, o iau pe arătură cu împachetatul unui cadou, îndoi hârtia de 10 ori, iar peste tot pun la final, să se vadă frumos, încă o coală să acopere pliurile. Ce pot să zic? E greu să te chinuie talentul!
  3. Cu bandă adezivă normală de data asta, am „înfoliat” semne de carte și desene. Dacă te-a chinuit talentul și a iesit ceva drăguț, ce vrei să utilizezi drept suport de cine știe ce sau să se vadă frumos și lucios, poți folosi bandă din aceea lată. Trebuie ceva îndemânare, dar e destul de ușor de făcut. Sau poți merge la un magazin specializat.
  4. Pentru machiaj folosesc foarte des bandă adezivă la colțul exterior ar ochiului. Trec de câteva ori pe palmă o bucățică de câțiva centimetri, iar apoi o lipesc, urmărind conturul pleoapei inferioare, spre sprânceană. Îmi fac liniștită machiajul iar apoi o dezlipesc, iar în urmă rămâne o linie perfect dreaptă și, dacă am lipit cu grijă, simetrică.
  5. Tot banda adezivă, cea lată, este foarte bună dacă ați spălat pensulele de machiaj și nu aveți suport în care să le uscați cu perii în jos. Atenție! Nu le uscați niciodată cu perii în sus, căci apa se scurge în partea metalică și afectează lipiciul! În schimb, luați o rolă de bandă adezivă, poziționați capătul deasupra de partea metalică și, cu lipiciul ÎN SUS faceți înconjurul mânerului de câteva ori, până condiderați că s-a format un strat rigid, cât să țină pensula. Apoi împingeți tubul astfel format în jos, peste capătul pensulei, pe care o puteți pune în ceva la uscat. Să-mi dați de știre dacă n-am explicat bine și vă caut clipul din care am învățat asta.
  6. Și acum, marele meu secret în materie de ascuns chestii. Avem cu toții prin casă dulăpioare sau cutiuțe cu chei, la care tindem să pierdem dublura și apoi cheia pe care o folosim de obicei. Eu lipesc dublura pe fața interioară a unui blat de masă, de spatele vreunui șifonier sau de altă piesă de mobilier de prin casă. Nu vă mai spun ce și unde lipesc, pentru că am un frățior care citește blogul 🙂 Ideea este că spatele mobilei sau partea dinspre podea și banda adezivă fac casă bună. Totul este să nu uitați ce ați ascuns și unde.
  7. Dacă sunteți ca mine, cu siguranță ați cumpărat măcar o dată în viață un set de 4 baterii pentru telecomandă, ați folosit două și ați uitat unde sunt celelalte. Și aici vă ajută banda adezivă. Eu o prefer pe cea dublă, cu care lipesc bateriile de spatele televizorului. Cea simplă, lată, nu ține la fel de bine, adună praf și este greu de curățat în jur dacă o folosiți.

 

Și cam astea ar fi trucurile recomandate de mine. Bineînțeles, mai puteți folosi banda dublă pentru a face o bluză sau o bretea de sutien să stea locului pe umăr, sau să fixați marginea unei rochii fără bretele. Dar la mine nu a ținut niciodată figura, pentru că lipiciul ăla nu aderă pe piele. Am mai încercat să folosesc aceeași bandă să țină capele curelei sau ale cordonului de la pantaloni, dar știți cum e…baie o dată, baie de două ori, gata lipiciul!

Voi la ce folosiți banda adezivă? Trebuie să fie șmecherii pe care nu le cunosc!

Share

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *