Categories
Corlicisime

Bateriile din ziua de azi…

În ultimii ani, merg cât pot de des la evenimente Social Media. La vreo două, anul trecut, mi-am luat și laptopul după mine. Nu de alta, dar la asemenea evenimente nu se supără nimeni că stai cu ochii căscați în ecran să iei notițe sau să cauți după detalii despre ceea ce se povestește în față. De fapt, cred că este singura situație în care este cât de cât OK să te zgâiești în telefon în timp ce se ține o prezentare. Plus că, subiectele fiind interesante (de cele mai multe ori) îți vin idei de postări. Sau îți vin idei de completare a unor ciorne. Sunt o adevărată sursă de inspirație evenimentele astea. Am renunțat să mă plimb cu „gadgetul” după mine cam după a treia tentativă. Ce m-a determinat să fac asta? Bateria.

Nimic din ziua de azi nu mai are baterii calumea, dacă mă întrebați pe mine.

Notebook-ul meu are mai puțin de doi ani și stă mai puțin de o oră fără priză. Așa că la cele câteva evenimente la care am îndrăznit să-l târșâi după mine a trebuit să ajung devreme, să prind loc la o masa lângă perete. Nu am reușit mereu. De vreo două ori am pierdut pauzele „lipită” de perete, de ziceai că eu stau la încărcat, nu jucăriile mele. Mi-a trecut prin cap de câteva ori că poate există, în lumea largă, baterii externe pentru așa ceva. Dar Sf Google zice că pentru notebook nu prea se găsesc. Soluția mea ar fi să-mi cumpăr baterii de laptop (mă rog, notebook) și să le folosesc drept rezerve. Adică să am una sau două veșnic încărcate, în poșetă, că doar nu-mi cad brațele dacă le mai și pe alea. Faza este că presimt că aș sfârși prin a le folosi zilnic și pe astea din urmă, până la epuizare.

Telefonul, la rândul lui, intră în moarte clinică după doar câteva ore, dacă îl folosesc continuu și maxim o zi dacă mă ating de el doar cât pentru câteva apeluri. Asta mă roade pe mine cu adevărat: „smartfonu”. Deși nu se postează de pe el la fel de eficient, cele necesare lui sunt mai ușor de cărat. Ce e drept, nu pot scrie postări live în timpul conferințelor, dar am învățat să umblu mai des cu Instagram și Pagina blogului. Am început timid cu bateria lui externă (sau mă rog, Power Bank, cum le zice acum): întâi am împrumutat, să văd cum se comportă, urmând să investesc într-una a mea, pe baza celor aflate.

Cât despre notebook…probabil am să investesc întâi într-unul pe care să-l folosesc numai eu (pe cel de acum îl împart cu fratele) urmând ca apoi să caut soluționarea unor probleme ca cea a bateriei.

Leave a Reply

Your email address will not be published.